duminică, 30 aprilie 2017

Parabenii

Cum pot unele firme de renume sa foloseasca ingrediente atat de “josnice” si sa ni le vanda atat de scump?
Parabenii – cei mai cunoscuţi dăunători.
Unde îi regăsim: in majoritatea cremelor de fata / maini / corp, sampoanelor, gelurilor de dus, sapunuri, rujuri, demachiante
Efecte adverse: apariţia unor tipuri de cancer (inclusiv cel de piele) şi dezechilibre hormonale
Nume sub care îi regăsim pe etichetele cosmeticelor: methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, benzylparaben.
Parabenii sunt, precum orice femeie educata stie, conservantii cei mai des folositi in produsele cosmetice. Nu-i asa ca ne place ca lotiunea sau crema sa ramana “valabila” pana o terminam, chiar daca folosim mai multe produse, neterminandu-l pe niciunul?
Ei bine, parabeni exista in toate tipurile de produse cosmetice, de la lotiuni pentru bebelusi pana la farduri de pleoape, sampon, creme, geluri de ras, lubrifianti, pasta de dinti si chiar in creme tratament! Desi blamati de atata vreme, parabenii inca se intalnesc in majoritatea marcilor de produse cosmetice, chiar si in cele ce se pretind “de lux” (Lancome, L’Occitane etc.). Cum oare au devenit chimicalele nocive sanatatii un lux, ma intreb… Pentru ca, asa precum mentin bacteriile departe, conservantii actioneaza asupra pielii ca niste toxine, ale caror efecte se pot manifesta subtil in timp.
Ceea ce este mai rau la parabeni este faptul ca pot declansa anumite tipuri de cancer, mai ales cancerul mamar.
Cei mai frecvent folositi parabeni sunt: methylparaben, ethylparaben, propylparaben si butylparaben. Mai rar vom gasi: isobutylparaben, isopropylparaben, benzylparaben. Stiati ca… unii parabeni sunt folositi si in industria alimentara, sub forma recognoscibila de E-uri: methylparaben (E218), ethylparaben (E214), propylparaben (E216)? Ei bine, pana acum, nici eu nu stiam.
Parabenii se absorb rapid, sunt metabolizati si apoi eliminati, insa anumite cantitati raman depozitate in organism (mai ales in apropierea sanilor, datorita deodorantelor) si pot afecta sanatatea. Indeosebi daca folosim multe produse cosmetice si daca le folosim des (ceea ce facem).

Parabenii si cancerul de san

In interiorul organismului nostru, parabenii se comporta ca si propriii nostri hormoni (estrogenul), perturband astfel sistemul endocrin (hipotalamusul, ovarele, tiroida). Sigur ca actiunea lor este relativ slaba, insa acumulat in timp ea devine amenintatoare.
Parabenii au fost identificati in laptele de mama si in tumorile mamare. In anul 2004, oamenii de stiinta britanici au descoperit parabeni se alfau in tumorile mamare a 19 din 20 femei supuse studiului.
Sigur ca exista si opinii opuse, care sustin ca parabenii sunt inofensivi si demonteaza ipoteza ca acestia pot creste riscul de cancer mamar. Totusi, statisticile spun ca o femeie din 8 face o tumoare mamara in timpul vietii. Daca ati fi acea femeie, nu ati face totul, daca ati putea da timpul inapoi, pentru a schimba orice element ce ar fi putut concura la cresterea acestui risc? Daca orice ingredient este macar suspectat a fi cancerigen, nu l-ati evita?
Un alt ingredient legat de cancerul mamar si folosit frecvent in cosmetice, mai ales in cele “antibacteriene” (unele sapunuri), este triclosanul, despre care am vorbit in alt articol.
Alte daune cauzate de parabeni sanatatii
Parabenii au fost legati si de marirea riscului de melanom (cancer de piele). Mai mult, ei au fost identificati a afecta functiile reproductive masculine. Sunt si potentiali cauzatori de alergii de piele, atunci cand sunt folosite mai multe tipuri de parabeni in produse. Dar, pentru ca nu provoaca alergii in mod subit, uzul lor este netarmurit in cosmetice.
Nu va mai spun ce boli cauzeaza parabenii bietelor animale de laborator testate…
Reprezentantii industriei cosmetice insista ca parabenii nu prezinta riscuri pentru sanatate daca sunt prezenti intr-o cantitate de maxim 25% in produsul finit. Stop, stop, stop! Cum adica 25%? Chiar si fara sa te pricepi la cosmetica sau chimie, este clar ca vrei ca o crema sa contina planta, extracte naturale, substante active, nu o chimicala care, singura, poate constitui un sfert de produs!
Oricum, studiile pe care le efectueaza companiile cosmetice nu iau in calcul efectele acumulate in timp a parabenilor, in ani sau zeci de ani de folosire (cum se intampla in realitate), ci se rezuma la teste efectuate in prezent, pentru a putea scoate pe piata ultimul produs. Ah, am uitat sa mentionez ca parabenii sunt rizibil de ieftini… mai e nevoie sa spun altceva?

Alternativa la produsele cosmetice cu parabeni

Atatea uleiuri esentiale naturale previn inmultirea bacteriilor si a ciupercilor, incat chiar nu exista scuze pentru folosirea parabenilor ca si conservanti in industria cosmetica. Singurul motiv este cat sunt de ieftini parabenii si ce profit aduce un produs facut din compusi ieftini, dar vandut scump. Totusi, cum pot unele firme de renume (Lancome, Shiseido si multe altele) sa foloseasca ingrediente atat de “josnice” si sa ni le vanda atat de scump?
Cosmeticele organice folosesc in loc de conservanti ieftini: uleiuri esentiale de arbore de ceai, lavanda, rozmarin; vitaminele E (tocopherol), A si C, precum si unele substante de conservare semi-naturale sau sintetice, insa inofensive. Deci solutii exista. Sigur ca produsele organice trebuie folosite intr-un interval de sub un an, de obicei, dar cine foloseste acelasi sampon sau deodorant sau gel de dus timp de un an? Deci termenul de valabilitate mai scurt al cosmeticelor organice chiar nu este un dezavantaj. Plus ca macar stiti ca aveti un produs de calitate, de adevarat lux, caci ce lux mai mare decat propria sanatate putem dori?
Ca o concluzie, ar trebui sa evitam folosirea cosmeticelor cu parabeni, in special cand este vorba de deodorante sau lotiuni de aplicat in zona bustului. Aveti cea mai mare grija de aceasta zona, protejand-o si de alte substante ce pot penetra pielea si sa afecteze o dezvoltare fireasca: aluminiul, parfumul artificial (listat pe produse ca “parfum” au “fragrance”; acceptati produse cu parfum doar daca in dreptul parfumului este mentiunea “plant origin” sau “from essential oils”).
Cred ca nu mai e cazul sa o spun: feriti-va de produse cu parabeni !!!

sâmbătă, 29 aprilie 2017

Ingredientele benefice din produsele cosmetice - 2

Atunci cand alegi un produs cosmetic trebuie sa citesti lista ingredientelor, la fel ca la alimente, ca sa te asiguri ca are cat mai multe substante active si extracte naturale care au proprietati specifice tipului de produs pe care il cauti. De exemplu, daca vrei o crema hidratanta, ea trebuie sa contina cateva ingrediente care au proprietati hidratante, daca vrei una antirid, ea trebuie sa contina ingrediente si extracte naturale care intind pielea si estompeaza ridurile, ori care ajuta la refacerea colagenului.
Problema este ca, spre deosebire de alimente, ingredientele din cosmetice nu ne spun mai nimic si doar putini oameni care cunosc chimie pot sa ghiceasca aproximativ ce sunt aceste ingrediente. Tocmai acesta este motivul pentru care fac aceste articole, ca sa te ajut sa descifrezi acele liste de ingrediente.
Atunci cand ingredientul este o planta, denumirea ei este trecuta in latina si poti sa cauti acea denumire pe internet si sa afli rapid despre ce planta este vorba. De obicei langa denumirea produsului, pe partea din fata a cutiei sau tubului, sunt trecute ingredientele de baza (de exemplu, crema hranitoare cu ulei de migdale). Insa de cele mai multe ori in lista de ingrediente scrie ca acel produs mai contine si alte extracte, care pot fi si ele importante si trebuie sa le sti pentru a alege produsul cel mai potrivit pentru nevoile tale.
Intr-un produs cosmetic pot exista si substante benefice care nu sunt naturale, insa cu cat mai multe sunt extracte naturale, cu atat mai bine.
Articolul de azi este o continuare a listei ingredientelor benefice pe care le gasim in cosmetice. Le-am scris tot in ordine alfabetica.
Imortelele sunt plante care contin flavonoizi, au calitati de regenerare a pielii (dermatite, vergeturi, cicatrici) si sunt incorporate in produse de ingrijire a pielii mature.
Lamaia contine bioflavonoide (antioxidanti) si este astringenta.
Lanolina a fost folosita mult timp ca ingredient puternic hranitor, dar este folosita din ce in ce mai rar.
Lavanda este o planta aromatica binecunoscuta datorita faptului ca relaxeaza trupul si mintea deopotriva. Este un analgezic natural, antioxidant si antiseptic, tonifica si revitalizeaza pielea si repara arsurile, inclusiv pe cele solare.
Lipozomii sunt sfere de lipide, goale pe dinauntru, ce sunt folositi pentru transportul altor agenti si pentru a ajuta la penetrarea produsului in piele. Lipozomii pot fi si incarcati cu diferiti ingredienti. Cel putin teoretic, pot intra in piele, eliberand substanta respectiva.
Musetelul este o planta cu efect de calmare si reparare a pielii sensibile.
Minerale/metale, pietre pretioase (diamante) si semipretioase sau perle se gasesc tot mai des in lista de ingrediente cosmetice, la fel ca si metalele (aur, argint). In cantitati infime si sub forma de pulbere, incorporate in creme, pot ajuta la luminozitatea tenului datorita particulelor fine ce reflecta lumina.
Namolul reprezinta de fapt un praf de roci erodate depus la marginea sau pe fundul apelor (rauri, lacuri), cu un bogat continut de minerale. Namolul are o mare putere de absorbtie, este cicatrizant, stimuleaza metabolismul si are efect antimicrobian.
Oxigenul. Despre el au existat numeroase discutii. In primul rand, oxigenul incorporat intr-o crema nu poate patrunde in piele. Apoi, datorita oxigenului se produc reactiile de oxidare ce duc la imbatranirea pielii si tocmai de aceea folosim produse cu antioxidanti. Se pare ca produsele pe baza de oxigen au fost doar o moda, fiind ulterior fabricate din ce in ce mai rar.
Proteinele sunt diverse substante biologice (hormoni, enzime, anticorpi) intalnite in celulele vii. Proteinele sunt formate din aminoacizi si sunt folosite in diverse creme pentru proprietatile emoliente, care ajuta la pastrarea apei in piele.
Retinolul este o forma naturala a vitaminei A. Acesta regleaza functiile pielii si ajuta la regenerarea celulara. Datorita exfolierii pe care o produce, retinolul ajuta pielea sa produca propriul colagen. Ca sa fie eficient, retinolul trebuie sa se transforme in tretinoin pentru a avea un efect antirid si antiimbatranire.
Siliconul este o substanta emolienta care lasa un film protector la suprafata pielii. Acesta nu lasa apa sa se evapore din epiderma si ajuta produsul sa se intinda mai bine pe piele.
Uleiul de floarea-soarelui este o excelenta sursa de acizi grasi, inclusiv acidul linoleic.
Uleiul de primula se obtine prin presarea semintelor si este introdus in cosmetice pentru pielea sensibila, cu tendinta de uscare.
Uleiul de masline (extract) este folosit de mii de ani pentru infrumusetare. Are rol antioxidant si de regenerare a pielii, protejand-o intr-o foarte mica masura impotriva razelor UVB.
Uleiul de migdale, bogat in vitaminele A si B, minerale si acizi grasi, are rol de tonifiere si revitalizare a pielii.
Uleiul de jojoba este din punct de vedere chimic foarte asemanator cu sebumul uman. Uleiul este de fapt o ceara extrasa din semintele plantei jojoba si este folosit ca nutrient si transportator pentru diverse substante care se gasesc in cosmetice. Este un bun echilibrant pentru ten, dar in acelasi timp repara pielea crapata.
Uleiul de avocado este un ulei bogat, care penetreaza pielea in profunzime. Contine vitaminele A, D si E, lecitina, potasiu (cunoscut ca mineralul tineretii), proteine, betacaroten si acizi grasi. Este un compus al cremelor ce reduc pigmentarea si ajuta la regenerarea pielii expuse la soare.
Uleiul de struguri (si extract din seminte) este un antioxidant foarte eficient, are calitati regenerative si capacitate mare de absorbtie. Strugurii sunt ingrediente folosite in multe produse cosmetice. Exista chiar linii intregi de astfel de produse, iar capacitatile lor extraordinare au dus la crearea tratamentelor de vinoterapie.
Uleiul de seminte de canepa contine vitamina E si caroten, plus mari cantitati de acizi grasi esentiali polinesaturati, ceea ce face ca acest ulei sa fie un ingredient valoros in produsele antiinflamatoare. Contine si minerale precum calciu, magneziu, sulf, potasiu, fosfor si este un excelent emolient nongras, cu proprietati echilibrante si antiimbatranire.
Uleiul de seminte de morcov este folosit in produsele antirid datorita continutului sau mare de betacaroten.
Uleiul de arbore de ceai este un excelent dezinfectant, reface mici taieturi, ataca bacteriile si trateaza acneea.
Uleiul de argan contine un procent ridicat de acizi grasi esentiali si fenoli, vitamina A, acizi grasi omega-6 si omega-9, vitamina E.
Se gaseste in cosmetice destinate pielii uscate, tratarii eczemelor, acneei, ridurilor, etc. Uleiul de argan este folosit ca atare sau ca ingredient in produse pentru intretinerea si frumusetea pielii, parului, unghiilor. Are proprietati hidratante si protejeaza pielea, deoarece previne pierderea umiditatii acesteia. Estompeaza ridurile, previne imbatranirea pielii, stimuleaza regenerarea celulelor pielii, reduce cicatricile, ofera elasticitate pielii, previne si trateaza vergeturile, are proprietati tonice, contribuie la vindecarea eczemelor si psoriazisului, inmoaie cuticulele si intareste unghiile. De asemenea, reduce inflamatiile si, utilizat cu regularitate, uleiul de argan reduce cu succes petele.
Vitamina C este un puternic antioxidant care protejeaza impotriva fotoimbatranirii, fiind esentiala pentru formarea colagenului, deci este considerat un adjuvant in produsele antiaging.
Vitamina E este cel mai cunoscut antioxidant si protejeaza impotriva fotoimbatranirii. Se pare ca poate chiar incetini procesul de imbatranire.
Acestea sunt ingredientele benefice cel mai des intalnite in produsele cosmetice, insa exista mai multe. Apar foarte des produse si ingrediente noi, incat este aproape imposibil sa le cunosti pe toate.
Intr-un articol viitor iti voi prezenta situatia ingredientelor toxice si a substantelor chimice sintetice care apar in mod voit in cosmetice, care este rolul lor, dar mai ales cum si de ce dauneaza sanatatii pe termen lung.
Dupa ce vei cunoaste toate acestea, vei putea cumpara produse mai de calitate, pentru ca vei sti ce trebuie sa contina ele, ce sa nu contina si cum poti verifica ingredientele daunatoare din cosmetice.
Tu pe ce criterii iti alegi produsele cosmetice?

Ingredientele benefice din produsele cosmetice -1

Astazi discutam despre ingredientele care ne fac bine si care se pot gasi in diverse combinatii in produsele cosmetice de toate felurile. Le scriu in ordine alfabetica, dar pentru ca sunt multe, ocupa doua articole.
Unele dintre ele sunt mai eficiente decat altele, iar de acum inainte vei sti si vei putea compara intre ele produsele pe care vrei sa le cumperi, in functie de scopul pe care il urmaresti. Daca vrei o crema antirid, vei cauta ca anumite ingrediente sa nu lipseasca din ea, daca vrei una de hidratare, probabil ca este mai important sa contina alte principii active si asa mai departe.
Apa este principalul ingredient folosit in formulele cosmetice (majoritatea produselor sunt emulsii de ulei in apa). Pentru a putea fi folosita in cosmetice, apa trebuie mai intai pregatita: filtrata, distilata, deionizata si sterilizata. Datorita apei pe care o contin, cremele se intind cu usurinta. Cu cat o crema contine mai multa apa, cu atat mai mult ajuta la hidratare.
Argila – de obicei se foloseste caolinul, cea mai fina si curata argila, bogata in minerale, cu proprietati de curatare a pielii in profunzime, revigorare si remineralizare. Se gaseste mai ales in masti.
Antioxidantii au rolul de a proteja pielea de efectele nocive din mediu (raze UV, poluare). Vitaminele au astfel de proprietati (A, E si C), flavonoizii si carotenoizii, coenzimele (acidul lipoic si coenzima Q10), aminoacizii. Vitaminele A, E si C ar trebui sa nu lipseasca din crema ta de fata, dar si din alte creme pe care le folosesti.
Algele sunt plante care cresc in apa de mare si contin o multime de proteine, vitamine, zahar, fier, sodiu, magneziu, cupru, zinc, deci pot functiona, daca sunt in proportia potrivita, ca antioxidanti si ca agenti de hidratare. Algele sunt folosite in special in produsele anticelulitice.
Aloe vera are proprietati antiinflamatoare, astringente, emoliente, antibacteriene si antivirale. Este folosita in cosmetica pentru a calma pielea iritata, eczemele, arsurile si ranile superficiale. Contine vitaminele C si E, zinc si polizaharide, care stimuleaza procesul de reparare a pielii.
Acizii AHA, sau acizii alfa-hidroxi, sunt cunoscuti ca agenti exfolianti si sunt de mai multe feluri: glicolic, lactic, citric si de fructe. Datorita proprietatilor acestora de a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii printru-un proces chimic, cel mai adesea sunt incorporati in produsele pentru pielea expusa excesiv la soare. Sunt studii care arata ca acidul glicolic poate “sterge” petele de pigmentare si poate ajuta la cresterea productiei de colagen. Pentru ca un produs cu AHA sa fie eficient, trebuie sa contina o concentratie de 5-10%. La saloanele de infrumusetare, in cadrul tratamentelor cosmetice se folosesc produse cu concentratii mai mari, de pana la 20%.
Acizii BHA, sau acizii beta-hidroxi, dintre care in cosmetica se foloseste unul singur, acidul salicilic, au tot rol de exfoliere, diferenta fundamentala intre AHA si BHA fiind modul de patrundere in piele. BHA poate trece prin grasimea produsa de glandele sebacee si de aceea ajunge pana la nivelul porilor, curatandu-i. Cremele pe baza de BHA sunt indicate pentru tenul incarcat, cu puncte negre sau predispozitie la acnee. Pentru ca un produs cu BHA sa aiba rezultate, acidul salicilic trebuie sa fie in concentratie de 1-2%. Pentru ca provine din acidul acetil-salicilic (adica din aspirina) si BHA are proprietati antiinflamatoare, ceea ce face ca produsele ce contin acest acid sa fie mai putin iritante.
Acizii grasi sunt extrasi din plante sau animale si se folosesc pentru fabricarea sapunurilor, cremelor, rujurilor si sunt folositi ca agenti de presare in fardurile compacte. Cel mai des sunt utilizati acizii grasi extrasi din ulei de nuca de cocos, ulei de seminte de palmier si cei din surse animale. In creme sunt folositi pentru proprietatile lor de catifelare a pielii.
Acidul hialuronic este un puternic umectant intrucat poate sa retina apa de 400 de ori greutatea sa. Molecula sa este destul de mare si nu penetreaza pielea, dar pentru ca retine apa este frecvent folosit in cremele de hidratare.
Astringentii sunt substante cu functia de a strange pielea si de a micsora porii. Alcoolul este des folosit ca agent astringent, dar si extractul de hamamaelis, de lamaie sau citrice. Sunt folositi in lotiuni tonice pentru pielea grasa.
Bergamota are proprietati antiseptice, cicatrizante si este folosita in produse de ingrijire pentru varice, sau pentru pielea stresata, iritata.
Caisa – se foloseste uleiul extras din ea, care este plin de vitamine, iar samburii pisati foarte fin sunt folositi in produse de gomaj.
Calendula (galbenelele), o planta benefica pentru piele, calmeaza iritatiile si inflamatiile si este ideala pentru pielea uscata si deshidratata. Se considera a fi un vindecator general.
Caviarul este folosit sub forma de extract in producerea cosmeticelor de lux. Contine acizi grasi nesaturati, vitamine (D, E, B12, niacina), iod si alte minerale. Se incorporeaza in creme si lotiuni pentru pielea matura, lipsita de fermitate si ridata.
Ceaiul verde (alb, negru), cunoscut ca fiind un puternic antioxidant (de exemplu polifenolii din ceaiul verde sunt de 200 de ori mai puternici decat vitamina E), este si antiinflamator si inhiba distrugerea colagenului, rezultand astfel o piele mai ferma si mai elastica. Flavonoizii contin vitamina P, protejeaza si au rol astringent.
Ceramidele sunt materii grase care protejeaza in mod natural bariera intercelulara si pot fi derivate din plante (soia), sau animale.
Coenzima Q10 este un ingredient valoros, mai ales pentru sanatatea organismului uman. Suplimentele sunt binevenite, dar efectele sale, daca este aplicata topic, nu sunt foarte convingatoare.
Colagenul si elastina sunt doua componente proteice de baza pentru sanatatea, structura, forma si tonusul pielii. Acestea formeaza o adevarata tesatura de fibre care ajuta la mentinerea tineretii si supletii pielii. Pot fi deteriorate de factori externi ca razele UV, dar au capacitatea de a se reface. Odata cu trecerea timpului, insa, ele se regenereaza tot mai greu. Pentru ca elastina si colagenul incorporate in creme sa aiba efect, acestea trebuie sa fie sub forma de pro-colagen si pro-elastina, forme solubile care pot penetra pielea.
Cuprul, un element important pentru sanatatea organismului, ajuta la sinteza colagenului si elastinei, daca este consumat si nu aplicat pe piele. Cosmeticele pe baza de cupru sunt cunoscute pentru proprietatile vindecatoare in cazul ranilor sau zgarieturilor.
Enzimele sunt continute in mod natural in fructe si legume. Cel mai adesea este folosit in cosmetica extractul din papaya, mai raspandit pentru proprietatile sale exfoliante. Enzimele accelereaza reactiile chimice din celule, dar se deterioreaza relativ repede si sunt greu de mentinut intr-un produs cosmetic. De aceea se folosesc cel mai des coenzimele, care au proprietati asemanatoare, fiind surorile enzimelor, mai stabile si mai indicate in cosmetica.
Extractele din plante sunt foarte des intalnite in cosmetice si sunt de fapt tot felul de substante chimice extrase din plante. Sute de extracte din plante sunt folosite in cosmetica in primul rand datorita efectelor vizibile asupra pielii. Unele sunt extrem de eficiente, dar altele pot crea iritatii si alergii.
Ginkgo biloba, planta cu proprietati antiinflamatoare si antioxidante, ajuta si la stimularea productiei de colagen.
Ginsengul este cunoscut ca planta tineretii, iar in cosmetica este folosit pentru proprietatile sale antioxidante si de intinerire. Este benefic in toate produsele antiimbatranire.
Glicerina este una din cele mai vechi substante folosite in cosmetica datorita proprietatilor umectante. Aceasta este prezenta in grasimile naturale (animale sau vegetale), dar poate fi fabricata si pe cale artificiala. Glicerina se gaseste in cremele pentru ten uscat.
Intr-un articol viitor voi continua aceasta lista cu ingrediente benefice din cosmetice, apoi urmeaza sa ne ocupam de ingredientele toxice sau care produc efecte toxice si care se gasesc frecvent in produsele pe care le folosim zilnic. Pregateste-te sufleteste, pentru ca acolo avem probleme serioase.
Pana atunci, asteapta continuarea acestui articol zilele viitoare si incepe sa analizezi cosmeticele pe care le ai in baie.
In general verifici ingredientele produselor cosmetice pe care le cumperi?

joi, 20 aprilie 2017

Cremă pentru îngrijirea pielii cu iritații, exemă, răni

   O cremă fină, concentrată în ingrediente active ce acţionează pentru regenerarea, calmarea şi repararea pielii afectate de diverse iritaţii, eczeme, arsuri solare, psoriazis, răni superficiale. Se poate aplica la adulţi şi la copii deopotrivă, pe orice zonă a corpului sau pe faţă. Se foloseşte o cantitate mică de cremă ce se repartizează pe zonele aferente, cu mişcări fine de netezire, o dată pe zi sau de mai multe ori, la nevoie.
  Ingrediente: ulei de gălbenele, ulei de borago, apă de tei, pudră de mimoză, extract de licorice, ulei esențial de guaiac, vitamina E, extract concentrat de sâmburi de grapefruit.
   Cantitate - 50 ml.

Ulei după epilare sau iritații

   Utilizare:
Se aplică o cantitate moderată pe piele, cu mișcări delicate de netezire. Pentru a accentua efectul răcoritor, se aplică cu mâinile umezite sau după aplicare se pulverizează puțină apă pe piele.
   Un ulei ”oil-free” cu textură uscată și cu un miros foarte plăcut, ce se poate folosi post-epilare sau în caz de mâncărimi, alergii cutanate, urticarie. Pielea rămâne fină, plăcut mirositoare și fără peliculă grasă.
Nu este indicat pentru copii și nu se folosește în zona ochilor.
   Ingrediente: ulei caprilis, cristale de mentol, extract CO2 de mușețel, vege-silicon volatil.
   Cantitate - 50 ml
   Termen de valabilitate - 6 luni.

Lapte demachiant pentru ten mixt/gras

Un lapte demachiant fin, blând și emolient, potrivit îndeosebi pentru tenul mixt sau gras, chiar sensibil. Se aplică pe piele cu mişcări circulare fine, pentru a dizolva impurităţile și machiajul. Se îndepărtează de pe piele cu ajutorul unor dischete demachiante. Pentru un plus de confort al pielii, se poate clăti faţa cu apă călduţă sau se poate aplica o loțiune micelară.
   Ingrediente: ulei de susan, apa de lavanda, gumă xanthan, tensidă spumantă.

Lapte demachiant pentru ten uscat și sensibil

   Un lapte demachiant blând, emolient, potrivit pentru tenul normal, uscat și foarte uscat, sensibil. Se aplică pe piele cu mişcări circulare fine, pentru a dizolva impurităţile și machiajul. Se îndepărtează de pe piele cu ajutorul unor dischete demachiante. Pentru un plus de confort al pielii, se poate clăti faţa cu apă călduţă sau se poate aplica o loțiune micelară.
   Ingrediente: ulei de orez, apă de tei, gumă xanthan, tensidă spumantă.
   Cantitate - 100 ml.

Cuperoza

Cuperoza: ce este cuperoza, care sunt cauzele si cum o recunosti

Cuperoza, numita si boala obrajilor rosii, sau acneea rosie este o boala cronica (pe termen lung) netratabila, care poate sa apara si apoi sa dispara o perioada pentru ca mai apoi sa reapara. Cuperoza inseamna inrosirea tranzitorie a nasului, obrajilor, fruntii si barbiei. Aceasta se observa mai usor la persoanele cu tenul deschis la culoare, desi cuperoza afecteaza orice tip si culoare de ten. Cuperoza inseamna dilatari permenente ale capilarelor sanguine superficiale. In aceasta situatie circulatia sangelui nu este bine echilibrata.
Cuperoza se caracterizeaza printr-o inrosire intermitenta a pielii, datorata unor pusee congestive, care duc la aparitia unor blistere rosii, dure sau granuloase si la vinisoare (rosu-violacee) vizibile. Roseata cuperotica poate fi agravata de spalatul fetei cu apa dura, prea calda sau prea fierbinte. Fenomenul se manifesta in special la femeile trecute de 30 de ani si se pare ca dispare de la sine dupa 50 de ani. Insa, roseata provocata de cuperoza poate fi ameliorata cu ajutorul unor creme si tratamente naturiste.
Cuperoza nu este legata direct de consumul de alcool, dar alcoolul, tutunul, poluarea, alimentele picante sau foarte fierbinti, stresul emotional, caldura excesiva (expunerea prelungita la soare), dar si gerul din iarna sunt factori declansatori ai cuperozei. De asemenea, sunt anumite afectiuni si stari care pot „incuraja" cuperoza sa apara: menopauza, tulburarile endocrine, diferite afectiuni gastrointestinale, unle infectii, dar si viata sedentara, tenul obosit si neingrijit.
Cuperoza nu este contagioasa sau infectioasa.

Cum prevenim cuperoza?

Igiena si ingrijirea corecta a tenului sunt aspecte foarte importante cand vorbim de cuperoza.
Schimbarile bruste de temperatura nu sunt bine primite de tenul cuperotic.
Expunerea prelungita la soare, la ore nepotrivite nu pot face decat rau unui ten cu astfel de probleme.
Evita mesele condimentate, grasimile, alcoolul, cafeaua si ceaiul care dilateaza vasele de sange.
Consumul de apa este foarte important. Trebuie sa bei 2l de apa pe zi.
Ar trebuie sa faci cateva exercitii fizice zilnice care sa te ajute la imbunatatirea circulatiei.
Consuma multe fructe si legume.
Imbogateste-ti dieta cu uleiuri presate la rece care au omega-3 si oamega-6.
Sunt recomandate cure de detoxifiere cu ajutorul ceaiurilor de urzici, salvie, musetel si cicoare.
In cazul tenului cuperotic, alege numai produse cosmetice de calitate, fara alergeni sau iritanti.



Cremă anti-roșeață și cuperoză

   O cremă fină, potrivită pentru pielea afectată de roşeaţă, ce acționează pentru diminuarea sensibilității pielii, îmbunătățirea aspectului tenului, întărirea capilarelor, menținerea hidratării cutanate, atenuarea semnelor cuperozice. Este o cremă recomandată pentru tenul ușor uscat, normal și mixt.
   Ulei de gălbenele - recunoscut pentru efectul anti-inflamator şi reparator al pielii, este eficient în calmarea iritațiilor, îngrijirea pielii sensibile, a pielii afectate de roşeaţă, cuperoză, eczeme sau arsuri solare.
   Ulei de tamanu - este un ulei concentrat în substanțe benefice pielii, ce se remarcă prin capacitatea excepţională de a ameliora numeroase probleme cutanate cum ar fi eczemele sau acneea. Este antiinfecțios, cicatrizant, antiinflamator, antalgic, facilitează circulația periferică.
   Apă de imortele - este recomandată pentru tenul cuperozic și cearcăne datorită proprietăților sale circulatorii, pentru pielea afectată de roșeață, acnee sau iritații datorită proprietăților sale antiinflamatorii și cicatrizante. Este recunoscută și pentru acțiunea de drenare a sistemului limfatic.
   Apă de hamamelis - Favorizând microcirculația, apa de hamamelis este utilă pentru tenurile cuperozice sau pentru ameliorarea problemelor legate de insuficiențe venoase.
   Extract de viță roșie - un activ cosmetic util pentru îmbunătăţirea circulației periferice, este tonifiant venos, antiradicalar, protejează pielea împotriva îmbătrânirii premature, creşte tonusul şi elasticitatea pielii. Conţine resveratrol, un antioxidant potent cu acţiune anti-aging recunoscută.
   Ulei esențial de guaiac -  este remarcat pentru efectul antiinflamator, pentru acțiunea decongestionantă asupra sistemului circulator și beneficiile aduse pielii deteriorate.
   Bisabolol - Este un activ cosmetic recunoscut pentru virtuţile sale multiple, ca reparator și calmant al pielii, cicatrizant, antibacterian și antiinflamator. Foarte util în aplicații pentru îngrijirea pielii sensibile, fragile, iritate sau deteriorate.
   Proteină de mătase -  acționează ca un scut împotriva factorilor de mediu, conferă elasticitate și strălucire naturală. Îmbunătățește nivelul de hidratare și conferă finețe pielii.
   Niacinamida (vitamina B3) este benefică pentru pielea problematică, în caz de acnee, exces de sebum, roşeaţă, hiperpigmentare, inflamaţii. Întăreşte bariera naturală de protecţie a pielii, îmbunătăţeşte aspectul, hidratarea şi tonusul pielii.
   Cantitate - 30 ml.
...

luni, 17 aprilie 2017

Îngrijirea naturală a gâtului și decolteului

 
Privește cu atenție femeile din jurul tău... vei remarca frecvent faptul că, deși ajunse la o vârstă avansată, anii nu se văd pe chip, însă pot fi „numărați” de la gât în jos. Unul dintre motive este acela că, atunci când își îngrijesc tenul, femeile aplică cremele numai pe față, ignorând total gâtul și pieptul, unde pielea are o structură similară cu pielea feței.
Să nu uităm însă, „cartea de vizită” a unei femei nu e numai faţa, ci şi decolteul, de aceea îngrijirea lui trebuie făcută cu eficienţă şi cu răbdare.

   Eroare de la început

   Același lucru se întâmplă și în cazul exfolierii! O să mă contrazici, probabil, spunându-mi că, în cadrul dușului zilnic, îți exfoliezi pielea din tălpi până în gât... Dar tocmai asta e problema! Spuneam că pielea de pe gât și decolteu este asemănătoare cu cea de pe față, iar exfolierea corpului diferă de cea facială, prima fiind cu mult mai dură și mai agresivă cu pielea decât cea de-a doua. Folosește așadar scrubul (facial!) sau gelul pentru curățarea feței (săpunul usucă pielea) și pentru a-ți exfolia gâtul și pieptul, de fiecare dată. Dacă ai un aparat electric cu perie de curățare, extinde aria de folosire și mai jos de bărbie.

   Cremă dedicată?

Teoretic, crema folosită pentru îngrijirea feței este perfectă și pentru îngrijirea gâtului și decolteului, dar probabil te-ai întrebat de ce există creme speciale în acest sens. Un bun motiv pentru care ar trebui să ai una separată de cea facială ar fi nevoile tenului tău - dacă pe față există unele probleme precum pete, zone uscate, coșuri, și folosești o cremă destinată tratării lor, n-ar avea sens să o întinzi și pe piept, unde e totul în ordine. Din gama de produse cosmetice naturale Viorelia - Biocosmetic îți sfătuim să încerci tratamentul cu uleiurile naturale si creme naturale.
   Atenție specială

   Dacă musculatura feței se folosește de structura osoasă pentru a antrena elasticitatea pielii, mușchii gâtului nu sunt conectați la un sistem osos, ceea ce înseamnă că pielea își va pierde din elasticitate mult mai repede decât pielea feței. Totodată, lipsa glandelor sebacee, care prin producția de sebum hidratează natural pielea, zona gâtului (ca și a decolteului) se și deshidratează ușor, căpătând riduri. Iată un motiv serios pentru care ar trebui să acorzi gâtului o atenție suplimentară, aplicând mai des tratamente locale (măști) anti-rid și fermitate.

   Factor de protecție?

Obligatoriu! În cazul cremei cu SPF, e decizia ta dcă vrei să o folosește pe cea pentru față sau pe cea de corp, important e să-ți protejezi pielea de soare, mai ales pentru că este una dintre zonele cele mai expuse la soare, cel mai mare dușman al pielii.

Vrei să ai un decolteu de invidiat?

Începe chiar acum să-ți tratezi gâtul și pieptul ca parte din... propriul chip!
Și acum să vedem câteva sfaturi pentru ingrijirea decolteului
  1. Aceeasi rutină de îngrijire pe care o ai pentru ten, trebuie să o aplici și pe gât și pe decolteu. Asta presupune să îți extinzi aria de piele atunci când te demachiezi sau atunci când te dai cu crema.
  2. Evita bronzarea la solar. Razele ultraviolete produse de solar inhiba producerea de colagen și acționează negativ asupra fibrelor de elastină, care sunt răspunzătoare de elasticitatea pielii. De asemenea, atunci când mergi la plaja, alege o cremă cu factor de protectie 30 sau chiar și mai mare.
  3. Consumă cât mai puțin zahăr, deoarece îți afectează elasticitatea pielii. Glucoza din zahăr care ajunge în sânge acționează negativ asupra nivelului de colagen și elastina din corp. În timp, apar ridurile. Așa că redu pe cât posibil dulciurile din alimentație, sau folosește subtitute ale zahărului mai sănătoase, dar renunță și la pâinea, pastele sau orezul alb.
  4. Încearcă microdermabraziunea, un procedeu non-invaziv, care se practică în saloanele spa, și care înseamnă exfoliere a pielii și stimularea producției de colagen. Acest procedeu întinerește pielea și îndepărtează ridurile fine, dar și petele închise la culoare.
  5. Hidratează-te! Consumă cel puțin doi litri de apă pe zi, deoarece este important ca hidratarea să vina și din interior, nu numai din exterior. Dacă mergi la sală, atunci cantitatea de apă pe care o consumi ar trebui să crească, pentru că pierzi multă apă prin transpirație!
  6. Poartă haine care să-ți acopere pe cât posibil zona decolteului vara și limitează expunerea la soare pe cât posibil! În acest fel, limitezi și riscul de apariție a ridurilor premature!
  7. Masajul stimulează circulația sângelui. Pentru a împiedica îmbătrânirea prematură, zona gâtului și a decolteului are nevoie de masaj cam de 2-3 ori pe săptămână. Folosește ulei de argan sau de avocado, produse recunoscute pentru proprietățile lor antirid. Masează cu mișcări delicate, ca de netezire, dinspre decolteu spre gât, apoi dinspre sâni spre umeri. De asemenea poți face masaj în această zonă cu jeturi de apă, alternând jeturile de apă rece cu cele de apă caldă.
  8. Gimnastica zilnică menține pielea fermă. Dimineața și seara, se face puțină gimnastică – așesată pe scaun, ridică bărbia și  rotește ușor capul spre stânga. Fă 10 rotiri.  Ia o pauză scurtă apoi fă la fel și în celălalt sens.

Crema fermitate antirid pentru gât și decolteu

O cremă formulată pentru a combate semnele îmbătrânirii, pentru o piele mai elastică, mai fermă, suplă și hidratată. Se aplică pe pielea curată, masând ușor zona bărbiei, gâtului și a decolteului.
   Ulei de germeni de grâu - Are o varietate de beneficii, protejează și hrănește pielea, este un excelent restructurant, ajută la formarea de noi celule și repararea daunelor, sporește elasticitatea și tonicitatea pielii fiind util în mod particular pentru vergeturi, îngrijirea sânilor, a pielii mature, uscate și ridate.
   Ulei de margarete - Este cunoscut pentru efectul sporire a fermității pielii, fiind folosit pentru îngrijirea bustului, îngrijire postnatală a pielii, creșterea tonusului pielii în general și pe față, gât sau decolteu.
   Vitamina E - De origine vegetală 100%, vitamina E este un antioxidant puternic, foarte util pentru uleiuri sensibile la oxidare și în compozițiile cosmetice care conțin uleiuri. Este apreciată de asemenea ca activ anti-aging și pentru îngrijirea pielii uscate, mature sau deteriorate.
   Acid hialuronic - Este un activ cosmetic prețios, recunoscut pentru efectul puternic hidratant, utilizat în felurite preparate cosmetice antirid, de lifting, redensificare şi de sporire a fermității pieii. Se folosește îndeosebi pentru pentru faţă, gât şi decolteu.



Serum pentru fermitatea bustului

Formulă inovatoare, care îmbunătăţeşte structura şi densitatea pielii bustului, netezeşte vizibil suprafaţa acesteia, prin stimularea funcţiilor fibroblastelor, datorită caracterului său puternic activ antirid
Utilizare: Imediat după duş, se agită bine recipientul şi se aplică cu degetele, cu mişcări delicate, 2-3 picături de produs, pe bust şi decolteu, cand pielea este încă umedă. Se masează uşor bustul, de jos în sus şi circular, aplicând o presiune confortabilă. Se va utiliza dimineaţa şi seara pentru rezultate optime.

   Ulei din germeni de grâu - Are o varietate de beneficii, protejează și hrănește pielea, este un excelent restructurant, ajută la formarea de noi celule și repararea daunelor, sporește elasticitatea și tonicitatea pielii fiind util în mod particular pentru vergeturi, îngrijirea sânilor, a pielii mature, uscate și ridate.
   Ulei de rosa mosqueta - Renumit pentru atenuarea ridurilor și pentru efectul regenerator asupra pielii, acest ulei prețios este folosit îndeosebi pentru a reda frumusețea, suplețea și luminozitatea tenului. Este renumit și pentru efectul cicatrizant, anticuperozic și de prevenire sau atenuare a vergeturilor.
   Ulei de rodie - Cu proprietăți antioxidante forte și un conținut remarcabil de substanțe anti-inflamatoare și anti-radicalare, uleiul de rodie este o alegere bună pentru aplicații de combatere a ridurilor, anti-age, de stimulare a regenerării pielii, de redensificare și sporire a elasticității cutanate.
   Ulei de margarete - Este cunoscut pentru efectul sporire a fermității pielii, fiind folosit pentru îngrijirea bustului, îngrijire postnatală a pielii, creșterea tonusului pielii în general și pe față, gât sau decolteu.
   Colagen vegetal - Activ cosmetic apreciat pentru efectul de netezire și protecție cutanată, conferind suplețe și elasticitate pielii, sporindu-i fermitatea. Contribuie la menținerea hidratării optime și încetinește apariția ridurilor.
   Extract de acmella - Are în vizor pierderea fermităţii pielii şi apariţia ridurilor profunde. Prin stimularea funcțiilor biomecanice ale fibroblastelor, ajută la reorganizarea structurii dermei și netezeşte suprafaţa pielii. Ideal pentru creme şi seruri antirid, tratamente anti-aging, aplicații de remodelare și de sporire a fermității pielii.
   Vitamina E - De origine vegetală 100%, vitamina E este un antioxidant puternic, foarte util pentru uleiuri sensibile la oxidare și în compozițiile cosmetice care conțin uleiuri. Este apreciată de asemenea ca activ anti-aging și pentru îngrijirea pielii uscate, mature sau deteriorate.
   Uleiul esenţial din lemn de trandafir cu parfumul său specific floral-lemnos, este apreciat în parfumerie dar este util și în cosmetică petru efectul regenerator și anti-age. De virtuțile sale beneficiază orice tip de ten, îndeosebi cel matur, ridat, lipsit de vitalitate.
   Ulei esențial de geraniu - Are un parfum foarte apreciat, intens, cu note dulci-florale. Pentru piele aduce beneficii având proprietăţi tonifiante și astringente.
  
  Cantitate - 30 ml.

Cremă exotică de corp - mango și colagen

O cremă de corp lejeră, non-grasă, hrănitoare și hidratantă, cu un parfum exotic agreabil. Se absoarbe uşor şi lasă pielea îngrijită, catifelată şi plăcut mirositoare.
Untul de mango - bogat în polifenoli și fitosteroli este apreciat pentru efectul regenerator al pielii și părului. Este emolient, catifelant, antioxidant și hidratant pentru piele iar pentru păr este nutritiv, reparator și fortifiant.
Uleiul de monoi -
hrănitor, nutritiv, hidratant, emolient, protector al pielii împotriva agresiunilor din mediu, îmbunătăţeşte fermitatea pieliic, onferă netezime şi elasticitate, combate semnele îmbătrânirii.
Colagenul vegetal - Activ cosmetic apreciat pentru efectul de netezire și protecție cutanată, conferind suplețe și elasticitate pielii, sporindu-i fermitatea. Contribuie la menținerea hidratării optime și încetinește apariția ridurilor.
Cantitate - 100 ml.




duminică, 16 aprilie 2017

Ser antioxidant contur ochi

Serumul antioxidant pentru ochi (Antioxidant Eye Serum) este un produs cosmetic 100% natural, cu rol de prevenire a apariției ridurilor fine de expresie și care aduce confort imediat pielii fragile din jurul ochilor.

Este hidratant, emolient natural şi echilibrant. Conţine ingrediente cu efect dermoreparator, precum pantenolul (provitamina B5) şi vitamina E.  Efectul tonic şi antioxidant este furnizat de vitamina E şi de amestecul de uleiuri esenţiale (lavandă şi lemn de trandafir).Vitamina E  este un concentrat (min.50%) de tocoferoli  obţinut din uleiuri vegetale. Grad cosmetic şi farmaceutic exclusiv natural. Validat de Ecocert pentru cosmetice bio.
Produsul este formulat pe baza amestecului de ulei din seminţe de struguri, ulei de jojoba, ulei de argan, ulei de rosa mosqueta şi uleiuri esenţiale. Fiecare din aceste uleiuri  a fost ales pentru calităţile sale antioxidante, hidratante, echilibrante şi antiage.
Astfel :
Uleiul din seminţe de struguri conţine antioxidanţi puternici, luptând eficient împotriva radicalilor liberi ce pot cauza apariţia ridurilor premature.
Uleiul de jojoba este structural şi chimic similar cu sebumul uman, produs de glandele sebacee ale pielii, de aceea nu va astupa porii şi nu va provoca reacţii alergice, fiind non-toxic, non-comedogenic şi non-alergenic.
Uleiul de rosa mosqueta este cel mai bun remediu natural împotriva îmbătrânirii pielii. Este folosit pentru tratamentul ridurilor, cicatricilor şi inflamaţiilor, lăsând pielea mătăsoasă şi deloc uleioasă.
Uleiul de argan luptă împotriva îmbătrânirii fiziologice a pielii (produs antirid), prin menţinerea filmului hidrolipidic de la suprafaţa pielii şi prin aportul nutritiv la nivel celular, pentru a revitaliza şi stimula hrănirea şi oxigenarea celulară, pentru a neutraliza radicalii liberi şi pentru a proteja ţesutul conjunctiv.
Uleiul esenţial de lemn de trandafir calmează, echilibrează şi regenerează epiderma uscată, fragilă sau sensibilă.
Uleiul esențial de lavandă regenereaza și calmează.
Cantitate - 10 ml
Administrare: 
Aplicaţi cu degetele, cu mişcări delicate, 2-3 picături de produs, exact sub sprâncene şi sub ochi, cand pielea încă este umedă după demachiere, evitând contactul cu ochii. Tapotaţi apoi uşor zona pe care s-a aplicat serumul, din colţul interior al pleoapei superioare spre exterior şi în direcţia opusă sub ochi, astfel încât să se întindă serumul într-un strat foarte subţire, fără însă a-l introduce în ochi. Pentru rezultate optime se va utiliza dimineaţa şi seara. Ideal sub machiaj sau ca tratament pe timpul nopţii.

Conturul ochiului este cea mai fină şi mai sensibilă zonă a chipului nostru. Pielea este de patru-cinci ori mai subţire decât restul feţei şi intens solicitată. Ştiaţi că zilnic clipim de aproape 10.000 de ori? Sau că muşchiul care ne permite să clipim este cel mai rapid muşchi al corpului? Un alt dezavantaj pentru zona din jurul ochilor: este săracă în colagen, elastină şi celule adipoase, în schimb bogată în ţesut muscular, aici aflându-se nu mai puţin de 22 de muşchi, care asigură mişcările pleoapelor. Aceste mişcări repetate contribuie la deteriorarea fibrelor de colagen şi elastină, ceea ce duce la pierderea fermităţii pielii. Iată de ce conturul ochiului este prima zonă în care se formează ridurile ce ne trădează vârsta.

După 30 de ani, apar primele schimbări la nivelul pleoapei inferioare. Pielea începe să se lase şi se formează aşa-numitele pungi de sub ochi, însoţite sau nu de cearcăne maronii, vineţii. Apoi îşi fac apariţia şi ridurile de expresie din colţul extern al ochiului.

Pentru a proteja eficient pielea din jurul ochiului şi a evita apariţia unor riduri adânci, respectaţi câteva reguli de îngrijire a acestei zone. Dimineaţa şi seara, aplicaţi prin mişcări blânde, circulare o cremă hidratantă specială contur de ochi. Efectul: stimularea circulaţiei sangvine favorizează pătrunderea substanţelor active din cremă în piele şi îmbunătăţeşte hidratarea.

O dată pe săptămână este nevoie de aplicarea unei măşti cu efect regenerator special concepută pentru conturul ochilor. Dar înainte de utilizarea măştii efectuaţi un gomaj foarte blând cu un produs pentru piele sensibilă. Aplicaţi produsul prin mişcări circulare foarte blânde, având grijă să nu pătrundă în ochi. Este o operaţiune delicată, dar care are rolul de a îndepărta celulele moarte şi de a estompa ridurile fine din jurul ochilor. Aplicaţi masca, lăsaţi-o să acţioneze, apoi curăţaţi zona respectivă cu apă termală. Tot săptămânal este indicată utilizarea unui ser contur de ochi pentru fermitate.

Cremă contur ochi - cu Q10 și hialuron.



Acidul hialuronic din sursă vegetală este un activ puternic hidratant, veritabil repulpant şi tensor, conferă  supleţe şi fineţe pielii.
Coenzima Q10  este foarte eficientă în lupta împotriva radicalilor liberi. Protejează împotriva efectelor distrugătoare ale razelor UV la nivelul membranei celulare. Fiind un atioxidant puternic, coenzima Q10 este capabilă să penetreze straturile celulare şi să protejeze de degradarea oxidativă.
Vitamina E  este un concentrat (min.50%) de tocoferoli obţinut din uleiuri vegetale. Grad cosmetic şi farmaceutic exclusiv natural. Validat de Ecocert pentru cosmetice bio.
Toate aceste ingrediente exercită o acţiune regulatoare asupra metabolismului si antiinflamatoare.
Crema pentru conturul ochilor cu Acid Hialuronic și coenzima Q10 este potrivită pentru orice fel de piele, mai ales pentru cea sensibilă, matură sau uscată. Acţionează asupra ridurilor profunde şi asupra celor de expresie. Folosind-o zilnic, pielea din jurul ochilor apare suplă, luminoasă și întinerită.
Extractul de viță roșie este un tonifiant venos șă ajută la micșorarea cearcănelor.
Administrare: 
Crema contur ochi cu Acid Hialuronic și coenzima Q10 se aplică după curăţarea si tonifierea tenului. Aplicaţi 2-3 picături de produs, exact sub sprâncene şi sub ochi, evitând contactul cu ochii. Masaţi uşor zona pe care s-a aplicat crema, din colţul interior al pleoapei superioare spre exterior şi în direcţia opusă sub ochi. Evitaţi întinderea pielii, întrucât aceasta poate conduce la formarea de riduri fine. Pentru rezultate optime utilizaţi dimineaţa şi seara. Ideal sub machiaj sau ca tratament pe timpul nopţii.

vineri, 14 aprilie 2017

Vergeturile - problema inestetică a pielii.

Vergeturile sunt prezente aproape la orice persoana. Desi acestea pot fi privite la femeile care au nascut ca o “ medalie de merit”, iar la adolescente ca un semn al maturizarii,  nimeni nu este incantat de felul in care arata acestea.
In prezent, desi se fac eforturi considerabile pentru gasirea unor metode de prevenire a acestora, rezultatele nu sunt spectaculoase.
Aspectul vergeturilor consta in linii fine pe suprafata corpului care apar in urma ruperii tesuturilor subcutanate datorita cresterii rapide sau a distensiei marcate a tesutului.
Vergeturile sunt foarte frecvente, acestea nu produc suferinta din punct de vedere medical insa sunt foarte suparatoare estetic in special pentru paciente.
Medical, vergeturile se numesc striae atrophicans, striae distensae, stria rubra (vergeturile rosii) striae alba (vergeturile albe). Sunt doua tipuri de vergeturi: rosii si albe. Cele mature, mai vechi sunt de culoare alb sidefiu, in timp ce vergeturile recente sunt rosiatice sau purpurii.

Fiziopatologie


La pubertate aparitia vergeturilor este un fenomen normal atat la fete cat si la baieti. In momentul cresterii taliei sau a cresterii in greutate intr-un ritm mai accentuat (mod care se realizeaza la pubertate) la nivelul corpului pot aparea linii fine numite vergeturi. Acestea apar cand tesuturile situate sub epiderm (piele) respectiv tesutul conjunctiv format in mare parte din colagen sunt tractionate in urma dezvoltarii accelerate. Comparativ cu epidermul, stratul superficial al pielii care este un tesut foarte elastic in momentul intinderii, colagenul nu este rezistent si se distruge. Astfel ca ruperea fibrelor de colagen determina cicatrici fine numite vergeturi, care constituie cea mai frecventa afectiune la nivelul pielii.

Dintre femeile insarcinate aproape 90% dintre acestea fac vergeturi atat la nivelul coapselor cat si abdomenului. La pubertate aproximativ 70% dintre adolescente fac vergeturi si 40% dintre baieti au vergeturi.
Vergeturile apar in momentul intinderii pielii, componentele care sunt “agresate” fiind fibrele de colagen si proteinele din derm, stratul situat imediat sub epiderm. In urma ruperii fibrelor de colagen se produce dilatarea capilarelor invecinate cu acumularea in exces a sangelui, care determina culoarea rosiatica a vergeturilor noi aparute. Prezenta inflamatiei, a procesului de reparare si remodelare a colagenului sunt insotite de o reducere importanta a densitatii celulelor producatoare de pigment, numite melanocite.  Cu trecerea timpului, absenta pigmentului explica de ce vergeturile vechi, mature sunt hipopigmentate, albe, ceea ce indica faptul ca vergeturile reprezinta o forma de leucodermie.Cresterea ponderala excesiva si brusca intr-o perioada de timp scurta determina aparitia vergeturilor la persoanele mai tinere.

Vergeturile apar la femei in special la nivelul coapselor, sanilor, soldurilor si feselor. La femeile insarcinate vergeturile apar frecvent la nivelul abdomenului inferior, in ultimul trimestru. La barbati, vergeturile apar in special la cei care fac sporturi care deformeaza constitutia corpului cum ar fi ridicarea de greutati sau la barbatii care folosesc medicamente ce contin steroizi anabolizanti.
Recomandari:

- Masajul pielii cu o manusa sau perie de masaj avand ca scop intensificarea circulatiei sangvine locale
- Aplicarea zilnica de creme emoliente la nivelul zonelor afectate cu scopul de a intretine pielea supla
- Alimentatie bogata in vitamina C si E, zinc si siliciu, minerale ce contribuie la pastrarea sanatatii.

Daca vergeturile sunt depistate precoce, aplicarea cremelor emoliente poate fi eficienta, reducand vergeturile. Unele dintre aceste creme sunt uleiul pe baza de vitamina E, recomandat in special pentru cicatrizare, preparatele din grupul vitaminei A. De asemenea dieta bogata in vitamine (vitamina C si E) si minerale (zinc si siliciu) poate preveni aparitia acestor leziuni. Suplimentele nutritive 
reprezinta o alternativa in cazul in care alimentatia este necorespunzatoare si saraca in aceste constituienti.
Consumul corespunzator de lichide precum si efectuarea de exercitii fizice favorizeaza circulatia sangelui in tesuturile subcutanate cu efecte benefice. Cremele emoliente au efect asemanator.
Asupra vergeturilor s-a constatat efectul benefic al cremelor pe baza de unturi si uleiuri vegetale . Acestia stimuleaza regenerarea celulara secundara eliminarii celulelor din stratul superficial. Astfel ajung la suprafata celulele mai sanatoase care au rezistenta crescuta, imbunatatindu-se astfel aspectul pielii.

duminică, 9 aprilie 2017

Povestea Viorelia- Biocosmetic

Povestea Viorelia- Biocosmetic este şi  Povestea mea. Numele meu este Viorica. Am o carieră   într-un domeniu foarte apropiat - medicina estetică, dar una dintre pasiunile mele este prepararea cremelor din ingrediente naturale. Într-o bună dimineaţă  m-am trezit cu intenţia clară de a prepara câteva cosmetice naturale. A fost un sentiment foarte intens. Aproape palpabil.
Experimentând, am început să simt cum îmbinarea proprietăţilor uleiurilor și unturilor vegetale cu arome exotice şi substanţe cu proprietăţi speciale, generează mai mult decât o stare de bine. Aceste amestecuri atent combinate pot schimba nu doar starea corpului, dar şi starea interioară. Adesea, au darul să te facă să te simţi cu adevărat bine în propria ta piele, să te transforme. Primeam o enormă plăcere din amestecarea celor doua faze - hidrică și lipidică - ca rezultat apărea crema multașteptată.
Lucrez doar cu ingrediente 100% naturale, atent selecţionate, bioactive. Cele mai multe dintre ele sunt rare şi organice. Toate produsele Viorelia- Biocosmetic sunt handmade, realizate în tranşe mici, atent controlate, în atelierul meu.
Reţetele s-au născut din propriile căutări şi dintr-o anume exigenţă personală şi profesională. Am simţit de multe ori că eu, familia mea  și clientele mele avem nevoie şi că merităm altceva când vine vorba de îngrijirea corporală. De acel ceva care să ne ofere atât satisfacerea unei nevoi specifice, cum ar fi hidratarea bunăoară, dar şi de un sentiment mai subtil – să simţim că folosim un produs viu.
Cred în valoarea parteneriatului. Dacă ideea a apărut din nevoia şi dorinţa de a experimenta personal o trăire aparte, reacţia celor din jur m-a încurajat să împărtăşesc aceste experienţe cu cei ce caută acelaşi lucru. Astfel s-a născut Viorelia - Biocosmetic.. Iar rostul acestui laborator este să realizeze cosmetice naturale care să te repună în propria piele, într-un mod pe cât de natural, pe atât de subtil. De altfel, Povestea Viorelia - Biocosmetic  se împletește în mod armonios cu propria-mi viață.
Despre numele ales - Viorelia - de la Viorica, ceva care sună mai armonios, mai fin, mai melodios.
La Viorelia- Biocosmetic  eu creez uleiuri, creme pentru diferite tipuri de ten, pentru diferite necesități ale pielii, unturi de corp, serumuri și elixiruri, peelinguri și demachiante iar cel ce cumpără oricare din produsele Viorelia - Biocosmetic, primește și o parte din energia şi căldura mâinilor care i-au dat viaţă.
Totodată, cred că dacă doreşti să experimentezi o nouă abordare a îngrijirii personale, sau să păşeşti mai adânc în lumea fascinantă a aromelor şi răsfăţului … Povestea Viorelia - Biocosmetic poate deveni şi Povestea ta.

sâmbătă, 8 aprilie 2017

Сum să ne îngrijim tenul în dependență de vârstă.

Demachiantul şi cremele pentru coşuri te-au ajutat în anii adolescenţei? Pentru a avea un ten fără cusur şi proaspăt la orice vârstă, trebuie să-i respecţi nevoile, adaptând rutina pielii la fiecare etapă a vieţii.
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea se schimbă. Când spui îngrijirea tenului, asta nu înseamnă doar curăţare şi hidratare. Pielea are nevoie la fiecare vârstă de anumite substanţe şi în fiece deceniu de viaţă trebuie ales alt arsenal de înfrumuseţare. Produsele care ne-au ajutat la 20 de ani nu vor mai fi suficiente la 30, darămite la vârste mai înaintate! Obiectivul este menţinerea aspectului tânăr cât mai mult timp, iar ritualul şi produsele specifice fiecărei vârste sunt esenţiale.

La 20 de ani

La această vârstă, tenul arată perfect. Eventualele probleme provin din lipsa îngrijirii regulate sau ca urmare a unui stil de viaţă mai puţin echilibrat, cu nopţi pierdute. Problemele provocate de acnee pot fi, de asemenea, încă prezente.
Ce este important? Să-ţi hidratezi foarte bine tenul şi să-l protejezi de soare.

Ritualul ideal

  • Foloseşte un demachiant delicat, care să îndepărteze excesul de ulei şi machiajul. Dacă ai tenul gras, alege un demachiant spumant, care degresează ceva mai mult tenul.
  • Pentru zi, foloseşte o cremă hidratantă cu factor de protecţie solară. Dacă ai câteva coşuri, aplică un tratament local, care conţine acid salicilic. Ai grijă, stoarcerea lor poate lăsa cicatrice de lungă durată!
  • Gelul pentru conturul ochilor este esenţial pentru a preveni apariţia ridurilor fine. Îţi recomandăm gelul pentru că se absoarbe uşor, hidratează bine şi nu lasă senzaţia de gras.
  • Seara, aplică un ser sau o cremă, dar numai după demachiere!

Sfat

Dacă stai mult timp în încăperi cu fum şi pierzi nopţile, ai nevoie de un ser cu antioxidanţi pentru a contracara acţiunea radicalilor liberi care duc la îmbătrânirea prematură. Alege un produs care să conţină vitamina C, extract de rodie sau alte ingrediente cu mare putere antioxidantă.

La 30 de ani

Pielea arată bine, este tonică şi radiantă, însă e momentul în care începe procesul de degradare. Vestea bună este că poate fi încetinit, ca aspectul proaspăt să fie menţinut multă vreme. Pentru asta, pielea are nevoie de ceva ajutor. Cele mai mari provocări sunt petele produse de soare şi ridurile fine, dar există ac de cojocul acestor probleme.

Tratament nou

În acest moment, pielea are nevoie de o exfoliere regulată. Dacă la 20 de ani se exfolia în mod natural la două săptămâni, acum procesul este mai lent, la 35 de zile. Prin urmare, ne revine sarcina să îndepărtăm celulele moarte la fiecare 14 zile. Binevenit este un peeling cu acizi de fructe.

Ritualul ideal

Este nevoie de un demachiant mai hrănitor, o loţiune demachiantă sau o apă micelară. Muşeţelul şi aloe vera sunt două ingrediente care ajută pielea să-și recapete rapid confortul şi să se calmeze dacă este iritată.
Gelul de ochi trebuie înlocuit cu o cremă mai bogată, care să conţină deja activi antirid. Se aplică regulat, dimineaţa şi seara. Dacă nu-ți însuşeşti acest ritual, o faci pe propria răspundere, fiindcă pielea din jurul ochilor va fi prima care cedează apariţiei ridurilor.
Înaintea aplicării cremei de zi, e necesar un ser care să ducă antioxidanţii în profunzimea pielii. Prin acest tratament, se previn ridurile şi se estompează mare parte din cele deja apărute.
Crema de zi trebuie adaptată tenului şi gradului de riduri apărute.
Adaugă ritualului tău o cremă cu retinol pentru îmbunătăţirea texturii şi a da tonus. Acestea se aplică numai seara, pentru că lumina soarelui dezactivează această substanţă, ba, mai mult, retinolul sensibilizează pielea şi o poate păta. De asemenea, retinolul este iritant pentru zona sensibilă din jurul ochilor, aşa că evit-o! Dacă după aplicarea acestei creme simţi tenul prea uscat, asta înseamnă că ai nevoie de un plus de hidratare şi este momentul pentru o cremă grasă, de noapte. Acest tratament se face de 1-3 ori pe an, de preferat în primăvara şi toamna.

Sfaturi

Peptidele şi acidul hialuronic sunt substanţele care stimulează şi menţin hidratarea pielii.  Alege produsele de care ai nevoie ţinând cont şi de ele!
Fă sport! Activitatea fizică stimulează circulaţia şi menţine pielea tonică.
Consumă alimente bogate în omega 3, respectiv somon, nuci şi ulei de măsline!


40 de ani

După patru decenii, liniile de expresie dintre sprâncene, din jurul gurii şi de la coada ochilor nu se mai atenuează așa de repede ca la 30 de ani. Nivelul de estrogen este în scădere, celulele produc tot mai puţin sebum şi pielea devine din ce în ce mai uscată. Zona gâtului şi decolteului devine o prioritate. Pielea din aceste zone se pliază uşor, iar capacitatea ei de revenire se diminuează, iar ridurile se instalează rapid, dând un aspect îmbătrânit. Prin urmare, focusul nu trebuie să fie exclusiv pe faţă, ci şi pe gât şi decolteu în aceeaşi măsură. Poţi compensa pierderile de apă şi colagen prin ingrediente cum ar fi peptidele, retinolul şi antioxidanţii. Misiunea noastră este să menţinem pielea moale şi netedă. Pierderea fermităţii este semnul cel mai evident, întrucât conturul feţei devine neregulat, iar porii sunt măriţi.

Ritualul ideal

Retinolul trebuie să fie folosit în continuare pentru a ajuta exfolierea naturală a pielii. Curăţă tenul cu un demachiant blând şi o perie electrică pentru a elimina celulele moarte într-un mod delicat şi eficient. Este important să cureți porii.
Hidratarea este cheia îngrijirii. Ai nevoie de un ser antirid care să hidrateze în profunzime.
Ai nevoie de o cremă de zi ce conţine un SPF de cel puţin 15 şi care să aibă vitamine, fitoestrogeni şi peptide, care stimulează sinteza de colagen şi dau un aspect radiant tenului.
Pielea are nevoie de reparaţii pe timp de noapte. La această vârstă, crema de noapte devine o prioritate pentru menţinerea catifelării. Ea ajută la accelerarea refacerii celulelor pielii şi diminuarea liniilor fine. Ideală ar fi o cremă cu vitamina C care să stimuleze colagenul, să şteargă petele pigmentare şi să dea luminozitate tenului.
Crema de ochi este şi ea inclusă în ritualul de îngrijire. Alege-le pe cele cu formule antirid pentru a estompa cât mai mult din ridurile deja instalate. Crema trebuie aplicată cu precădere seara, însă, folosită de două ori pe zi, va avea un efect sporit.

Sfaturi

Indiferent de produsele antirid pe care le alegi, masajul este una dintre cheile tinereţii. Insistă pe osul maxilarului, pentru a drena limfa care tinde să se acumuleze în această zonă și dă aspectul neregulat al feţei.
Din pricina dezordinii hormonale, apare retenţia de apă, tenul se umflă şi apar pungile sub ochi. Compresele reci, mai ales cu ceai verde, te vor ajuta să reduci inflamaţiile şi să redai supleţea tenului.
Bea multă apă! Hidratarea se face şi din interior. În schimb, limitează cât mai mult consumul de zahăr. Acest dulce contribuie la diminuarea sintezei de colagen!
Dormi cel puţin opt ore! Nivelul ridicat de hormoni produşi de stres afectează celulele pielii.

50 de ani

Când treci de 50 de ani, cuvântul de ordine este hidratarea. Ea trebuie să fie preocuparea ta zi de zi. Cea mai mare problemă nu o reprezintă pierderea tonusului, ci uscarea și lăsarea pielii. Dacă ai tenul gras, consideră-te o norocoasă! Studiile arată că acesta se ridează mai greu. Dacă ai tenul sensibil, e bine să testezi orice nou produs pe antebraţ înainte să-l foloseşti. Chiar dacă este vorba de o cremă pe care ai folosit-o cu ani în urmă, acum tenul este mai sensibil şi se irită uşor.

Ritualul ideal

Alege demachiantele care conţin ulei, pentru că ele hidratează în timp ce curăţă pielea.
Exfoliază tenul săptămânal, dar într-un mod blând, folosind puterea fructelor, ce aduc pielii vitamine, minerale şi apă. Laptele de cocos este un excelent exfoliant şi tratament pentru ten. Trebuie să-l întinzi zece minute pe piele, apoi să-l îndepărtezi cu un prosop umed.

Pielea din jurul ochilor devine mai subţire şi are nevoie de o îngrijire aparte. Aplică pe această zonă o cremă grasă dimineaţa și un strat mai gros seara, apoi lasă-l să se absoarbă peste noapte.
Dimineaţa, pune o compresă cu ceai verde rece, pregătit de seara, pentru a revitaliza tenul şi apoi foloseşte crema de zi.
Crema de zi trebuie să conţină SPF. Vara, e musai să alegi un filtru mare de protecţie (30-50), pentru că pielea este predispusă la pătare şi astfel previi apariţia petelor de bătrâneţe. Acidul hialuronic şi vitaminele antioxidante sunt ingrediente pe care trebuie să le alegi pentru îngrijirea zilnică.
Crema de noapte este necesară pentru a susţine şi a impulsiona reconstrucţia celulară, dar mai eficient este un ulei bogat în omega 3, care redă rapid supleţea tenului și blochează apa în piele, menţinând hidratarea.

Sfat

Evită apa fierbinte pentru că deshidratează prea mult pielea deja lipsită de sebumul natural. Curăţă tenul doar cu apă călduţă şi fără săpun. Apa este suficientă!

duminică, 2 aprilie 2017

Pentru copii - Cremă protectoare și reparatoare, iritații de scutec

O cremă bogată în ingrediente active cu acțiune de calmare, reparatoare, protectoare, emolientă și antiseptică. Se folosește în zona afectată sau predispusă la iritații, roșeață și în caz de piele deteriorată. Se aplică în strat fin pe pielea curată și uscată. 
Ingrediente: ulei de aloe vera, unt de shea, ceară de albine, apă de mușețel, oxid de zinc, alantoină, extract de gălbenele, alantoină, extract concentrat de sîmburi de grapefruit.
Cantitate - 50 ml.
Termen de valabilitate - 3 luni.

Balzam antivergeturi mango & germeni de grâu

Un balsam nutritiv, emolient, regenerator și hidratant, ce sporește elasticitatea și suplețea pielii. Se poate folosi pe zonele corpului predispuse la formarea vergeturilor sau pe pielea afectată de vergeturi. Este un balsam potrivit și pentru îngrijirea pielii uscate, rugoase. Se aplică o cantitate mică pe zonele aferente prin masaj uşor şi confortabil, odată sau de două ori pe zi. 
Este indicat si pentru gravide.
Compoziție - unt de mango, glicerină vegetală, ulei de germeni de grâu, ulei de macadamia.
Cantitate - 50 ml.
Termen de valabilitate - 6 luni.