Curatarea tenului
Importanta acestei proceduri este greu de supraestimat. Conform dermatologilor, jumatate din problemele pielii apar din cauza lipsei de curatare regulata sau din cauza folosirii incorecte a produselor de curatare.Deseori, cheltuind multi bani pe creme si produse cosmetice scumpe, femeile uita de necesitatea acestei proceduri simple si economisesc pe produse de curatare sau folosesc produse de calitate inferioara. Aceasta atitudine neglijenta cauzeaza aparitia de pete rosii, iritatii, acnee si cosuri. Un produs cosmetic ales incorect, de exemplu un sapun nepotrivit tenului, poate sa usuce rapid pielea si va fi nevoie de o ingrijire speciala pentru restabilirea echilibrului de umiditate. Problemele pot fi usor evitate prin alegerea unui produs de curatare potrivit tenului.
Portiunile de piele descoperite, in primul rand fata, sunt cele mai expuse la actiunea agresiva a factorilor externi: praful, murdaria, dioxidul de sulf si monoxidul de carbon sunt doar cativa dintre factorii care ne agreseaza zilnic pielea si care ne predispun tenul la diverse afectiuni. In plus, aproape doua milioane de glande sudoripare elimina zilnic diverse substante: apa, uree, acid lactic, sare, dioxid de carbon, etc.
Folosim zilnic diverse creme si produse cosmetice. In lipsa unei curatari corecte, toate aceste substante pot perturba echilibrul natural al pielii pentru o perioada indelungata.
Seara, pielea necesita o curatare profunda pentru indepartarea prafului, a urmelor de grasime si transpiratie.
In plus, curatarea regulata asigura eficienta produselor cosmetice. Un produs are efect numai daca se aplica pe o piele perfect curata.
Va prezentam noul nostru produs - o compoziție bifazică, asta înseamnă că partea uleioasă se separă de partea apoasă, uleiul se ridică la suprafaţă. Înainte de aplicare se agită viguros flaconul.
Demachiantul este potrivit pentru tenul uscat și normal şi se poate aplica inclusiv în zona ochilor. Este parfumat natural atât de la ulei cât şi de la apa florală.
Opţiuni:
- pentru ten mix/gras se poate folosi apă de rozmarin combinată cu ulei de macadamia, kukui, orez, jojoba sau pepene...
- pentru tenul sensibil se poate apela la apă de muşeţel, melisa sau tei, combinată cu ulei de caise, migdale, squalan, luminiţa serii...
Deci, e posibil de personalizat produsul dupa necesitatea tenului D-voastra.
INGREDIENTELE DIN ACEASTA FORMULA:
Apă de Neroli -
Portocalul amar are flori albe ce emană un parfum încântător, flori din care se extrage un ulei esenţial foarte preţios, și din care se obține de asemenea acest hidrolat nobil, de virtuțile căreia putem beneficia în cosmetică și în hidrolaterapie deopotrivă.Proprietăţile apei de neroli
- regenerator, stimulează creșterea noilor celule
- sporește luminozitatea și strălucirea pielii
- catifelant și delicat pentru piele
- calmează pielea și o împrospătează
- sedativ și liniștitor, favorizează somnul
- parfumează sublim preparatele cosmetice și de toaletare
Ulei de Monoï de Tahiti -
Monoï, sau ulei parfumat, ulei sfânt în polineziană, este produsul tradiţional al insulelor Pacificului de sud. Localnicii au numit astfel uleiul de cocos, după ce au lăsat în el la macerat floarea specifică insulelor, Tiare.În urma acestui procedeu, uleiul primeşte toate caracteristicile specifice de emoliere şi hidratare, dar şi parfumul senzual care aduce cu el mireasma insulelor exotice.
Proprietăţile uleiului de Monoi
- hrănitor, nutritiv
- hidratant, emolient
- protector al pielii împotriva agresiunilor din mediu
- îmbunătăţeşte fermitatea pielii
- conferă netezime şi elasticitate
- combate semnele îmbătrânirii
- înfrumuseţează şi redă strălucirea părului
- protector al părului inclusiv pe parcursul expunerii la soare
In calitate de conservant - extract concentrat din simburi de greipfrut.
Pentru consultatie si informatii suplimentare - Viorica Besliu, medic-cosmetolog, 068698754
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu