sâmbătă, 28 octombrie 2017

CLEANSER PURIFIANT, EXFOLIANT, TEN MIXT-GRAS CU TENDINȚE ACNEICE

   Un cleanser sub formă de gel, potrivit pentru curățarea tenului, în special pentru tenul mixt/gras cu puncte negre, încărcat și congestionat sau cu tendințe acneice. Conține ingrediente pentru igienizarea pielii, substanțe purifiante și seboregulatoare, ingrediente pentru exfoliere enzimatică și mecanică. Se ia o cantitate mică și se întinde în palmele umezite, apoi se masează pe tenul, cu mișcări fine circulare. Se clătește bine cu apă călduță.
   Conține - apă de hamamelis, pudră de ananas, gumă xanthan, tensidă spumantă, marine - z activ, acid salicilic natural BHA, ulei esențial de fragonia, ulei esențial de lămâie, exfoliant sâmburi de măsline, conservant - cosgard.
   Volum - 100 ml.

vineri, 27 octombrie 2017

SER DE NOAPTE - ANTI-AGE - ”DANIELA”

   Un ser de noapte foarte bogat în substanțe active de o consistență fluidă, se absoarbe repede și nu încarcă pielea.
   Conține - vitamina A, vitamina E, vitamina C - ascorbyl palmitate, ulei de zmeură, silicon vegetal, ulei de macadamia, coenzima Q10, apă de albăstrele, peptide, extract de sîngele dragonului, gumă xanthan, emulsifiant Alpha, conservant - Cosgard.
   Indicat pentru toate tipurile de ten, in deosebi pentru cel normal, usor uscat sau mixt.
   Volum  - 30 ml.

marți, 24 octombrie 2017

SER CU VITAMINE A - C - E

   Un ser cu textură lejeră și un fin parfum agreabil. Se absoarbe ușor, furnizând pielii substanțe regeneratoare, ușor emoliente, nutritive și hidratante. Serul se aplică după curățarea tenului, seara, prin mișcări fine de netezire. Se poate aplica inclusiv în zona ochilor, pe gât și decolteu. Este potrivit pentru orice tip de ten.
   Potrivit pentru o cură de restabilire a tenului.
   Conține - ulei caprilis, silicon vegetal, vitamina A, vitamina E, Vitamina C - forma stabilă liposolubilă - ascorbyl palmitate, apă de trandafiri, emulsifiant Alpha, Conservant Cosgard, gumă xanthan.
   Volum - 30 ml.

luni, 23 octombrie 2017

CREMĂ ANTI-AGING CU PEPTIDE ȘI CERAMIDE - ”STELA”

   O cremă de zi lejeră, potrivită pentru ten normal, mixt sau gras, deosebit de bogată în ingrediente ce combat semnele îmbătrânirii pielii. Se poate folosi și în jurul ochilor și pe pleoape.
   Peptidele - un activ cosmetic de înaltă clasă care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii. Acesta imită mecanismul propriu al organismului, stimulând simultan producția de colagen și protecția împotriva degradării colagenului, cu eficacitate anti-rid demonstrată.
Este un complex brevetat de peptide cu masă moleculară mică, obținut prin sinteză, care a fost conceput pentru a preveni formarea ridurilor și pentru a reduce aspectul acestora.
Ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii, imită mecanismul propriu al corpului, stimulând simultan producția de colagen și protecția împotriva degradării colagenului, cu eficacitate anti-rid. Ambele activități funcționează sinergic pentru a menține integritatea structurală completă a pielii.
Oferă o îmbunătățire semnificativă a diferitelor tipuri de probleme ale pielii, ajută la îmbunătățirea structurii de bază a pielii, ajută la dezvăluirea unui aspect al tenului mai ferm, sculptat și cu pori rafinați, pentru o piele mai fină și cu aspect mai tânăr.

   Crema conține - ulei caprilis, ceramide, peptide, acid hialuronic, extract de sângele dragonului, apă de albăstrele, emulsifianți - Bella și Cetearyl alcohol, conservant - Cosgard, parfumant - Violete.
   Volum - 30 ml.
 

duminică, 22 octombrie 2017

FOND DE TEN CREMĂ, ten uscat / normal

   Un fond de ten tip cremă, cu acoperire destul de mare, potrivit în special pentru tenul uscat dar se poate folosi şi pe ten normal.
   Este importantă aplicarea corectă a unui fond de ten: pe faţa curată şi hidratată se aplică cu degetul sau cu un burete special (umezit în prealabil) de sus în jos, dinspre centrul feţei spre exterior prin mişcări de netezire şi tapotare, cu atenţie şi la baza părului. Aplicarea nu se rezumă la faţă, trebuie coborât pe gât şi, dacă e cazul, pe decolteu. Se poate aplica o pudră de finish, utilă dacă urmează machiaj. A nu se aplica în strat gros, a nu se masa/freca pielea. 
   Ingrediente - ulei caprilis, pastă de titan, pigment galben, pigment maro, emulsifiant Protecta, ceară de albine, unt de shea, parfumant - flori de liliac, conservant - Cosgard.
   Volum - 30 ml.

sâmbătă, 21 octombrie 2017

SER DE MASAJ GINGIVAL

   Un ser uleios complex, concentrat în ingrediente benefice pentru cavitatea bucală, ce conține active care favorizează însănătoșirea gingiei. Este un lichid de culoare verde maronie, tulbure, cu gust similar unei paste de dinți. Dacă se folosește și xylitol, serul va fi dulceag.
   Se aplică o cantitate mică de ser pe degetul curat și se masează gingia energic, timp de 1-2 minute; pe parcurs se mai poate adăuga câte o picătură de ser pe deget. Înainte de folosire se va agita bine sticluța deoarece unele ingrediente se depun în timp la baza sticluței. Se folosește zilnic, o dată sau de două ori, după spălarea dinților. După masaj nu se va clăti cavitatea bucală, doar se va elimina lichidul format în urma masajului.
   Conține: ulei de avocado, ulei esențial de cuișoare, ulei esențial de thea tree, ulei esențial de mentă, bisabolol, extract de licorice, ascorbyl palmitate, propolis pudră, xylitol.
   Cantitate - 10 ml.

miercuri, 18 octombrie 2017

HIPERPIGMENTAȚIA ȘI CAUZELE EI

   HIPERPIGMENTAȚIA ȘI CAUZELE EI.

    Ce este hiperpigmentaţia?
    Culoarea pielii este obţinută în urma influenţei a doi pigmenţi – eumelanina (culoare mai închisă) şi feomelanina (culoare mai deschisă). Intensitatea pigmentului (culoarea) pielii depinde de cantitatea de melanină din celule. De cele mai multe ori, hiperpigmentarea survine ca o reacţie de apărare a pielii împotriva razelor ultraviolete....
    Influenţa degenerativă asupra pielii pe care o are soarele, interacţionează cu îmbătrânirea biologică, grăbind procesul de modificare a pielii. Efectele fotoîmbătrânirii se acumulează pe parcursul anilor, în rezultatul expunerii la soare şi are un risc sporit a îmbolnăvirii de cancer de piele.

    Cauzele apariţiei pigmentaţiei:
    O moştenire genetică
    Predispoziţia genetică este un factor important. De cele mai dese ori, la vârsta de trei ani, apar efelidele (pistruii), iar numărul lor creşte odată cu vârsta. Cele mai afectate sunt persoanele cu tenul alb. Acest tip de pigmentaţie nu este periculos, dar trebuie să ai grijă să nu te expui la soare, fără a aplica o cremă de protecţie.
    Razele solare sau solarul – o influenţă negativă
    După cum am menţionat, razele solare sunt duşmanul cel mai de temut în cazul persoanelor cu predispoziţie la hiperpigmentarea pielii. O influenţă negativă asupra pielii o are şi solarul. De aceea, înainte de a te hotărî să te bronzezi în solar, consultă un dermatolog sau cosmetolog, ca să cunoşti contraindicaţiile solarului, cum ar fi existenţa aluniţelor, pigmentaţiilor etc.
    Sarcina şi petele maronii:
    Factorul hormonal acţionează în timpul sarcinii la apariţia pigmentaţiei feţei, numit cloasma sau “masca de sarcină”. La nivelul epidermei, pe anumite zone apar “petele maronii” determinate de creşterea secreţiei de hormonal melano-stimulent, sub influenţa măririi cantităţii de esterogen şi progesteron. Desigur, pigmentaţia se poate manifesta şi la femeile care au o disfuncţie hormonală, care urmează un tratament îndelungat cu contraceptive orale sau în perioada de menopauză.
    Unele patologii interne refulează!
    Pigmentaţia poate fi şi un indiciu, în cazul unor patologii interne legate de sistemul nervos central, endocrinolog sau imunitar, de aceea trebuie să depistezi cauza excesului de melanină, pentru un tratament corect.

TEN PIGMENTAT - CUM PROCEDĂM?

   Bună dimineața!
   Tenul pigmentat - după ce am aflat care sunt cauzele pigmentării, apare întrebarea firească - cum procedăm?
   Pentru început - este necesară consultarea specialiștilor - endocrinolog, ginecolog și hepatolog - gastrolog.
   Cum îngrijim acasă?
   Este necesară exfolierea - săptămânal sau de 2 ori pe săptămână - în dependență de tipul tenului - peeling cu acizi de fructe, gomaj, cremă exfoliantă.
   Este necesară o cremă de depigmentare - cu acid cojic, vitamina C și alți compuși pentru depigmentare. Crema sau serul ales se aplica pe față de 2 ori sau o data în zi, pe o perioadă de 1-2 luni, după care se face întrerupere de o lună și, la necesitate, se continuă tratamentul.
   Vara-iarnă vom folosi o cremă cu protecție solară.
   Ete bine de știut că acest tratament ajută la atenuarea petelor și nu a eliminării lor totale.
   Vă doresc succes!

duminică, 15 octombrie 2017

Ser regenerant, anti-pete

   O compoziție semi-fluidă cu textură plăcută, cu formulă complexă, potrivită pentru orice tip de ten, utilă pentru atenuarea petelor cauzate de soare, a petelor de vârstă sau post inflamatorii (cicatrici, acnee) și rejuvenarea pielii.
Formula vizează uniformizarea culorii pielii și iluminarea tenului, are efect hidratant, anti-age și de regenerare cutanată.
Se poate aplica pe față seara, după curățarea (și eventual tonifierea) pielii.
   Dacă rutina de îngrijire prevede și exfoliere chimică (cu AHA/BHA), atunci serul se aplică la 10-15 minute după exfoliere.
Serul este indicat să se folosească sub formă de tratament, pe o durată de 1-2 luni, după care se face o pauză de 1-2 luni. Pe durata tratamentului este necesară fotoprotecția pielii pe timpul zilei.
 
   Conține: ulei de crin alb, ulei de castravete, niacinamidă, acid cojic, acid hialuronic, vitamina A, vitamina E, apă de trandafiri, emulsifiant - Alpha, conservant - Fragard.
   Volum - 30 ml.

duminică, 1 octombrie 2017

Produsele ”VIORELIA” și prețurile...

   Am auzit vorba - produsele handmade nu pot sa fie ieftine... Ca încet-încet să înțeleg că e adevărat.
   Atunci cănd organizezi o activitate în care toate verigile sunt responsabilitatea ta nu e ușor. Începând cu ingredientele livrate de peste hotare și până la produsul finit , de obicei, e o cale lungă. Da, eu pot lucra și gratuit, fiindcă imi place mult ceia ce fac, uneori nici nu simt cum a trecut o bucată de zi lucrând asupra unei formule noi, imi dau seama de asta când încep să simt foame... :)  Și atunci când ies din cameră - aud copiii - că li-i foame și lor, pisicul - cu aceleași pretenții - face miau pe mai multe note odată... :) Slava Domnului, că nu am și capră! Deci, planeta Pamânt cu necesitățile ei materiale!
   Activitatea mea nu constituie doar mixarea unor ingrediente. Procesul de obținere a unui produs e complicat - emulsifiere la rece, emulsifiere la cald... Și asta e doar o parte din produs. Obținerea lui este rezultatul unei munci intelectuale - cunoștințe din domeniul medicinei, cosmetologiei și domeniul de preparare a cosmeticelor din ingrediente naturale.
   Această activitate cere de la mine folosirea valorilor interioare cele mai înalte - iubirea față de ceia ce fac și respectul față de cei pentru care prepar aceste produse.
   Unul dintre scopuri este să scot oamenii din capcana cosmeticelor din comerț, produse care conțin componenți periculoși pentru sănătate.
   Dar acesta nu e unicul scop și nici nu e cel mai important. Scopul de bază este ca aceste produse să fie eficiente.
   Consultațiile sunt gratuite, adica nu iau bani pentru ele. Asta nu înseamnă că cunoștințele le-am obținut de fiecare gratuit, dar e decizia mea ca să vi le transmit gratuit.
   Continuu să lucrez pentru a crea colecții noi și  produse cât mai eficiente.
   VIORELIA - poate fi o alegere doar pentru persoanele conștiente.
   O zi frumoasă!