sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Balzam regeneratoriu pentru mîini.

Un balsam bogat în ingrediente nutritive, protectoare, regeneratoare și reparatoare, ideal pentru mâinile uscate și foarte uscate, crăpate, cu piele deteriorată. Este foarte util pentru cei care au mâinile afectate de detergenți sau pentru persoanele care lucrează manual, în grădină de pildă.
Nu este un balsam foarte gras deși este preparat fără apă.
Se aplică o cantitate moderată pe mâinile proaspăt spălate, încă ușor umede. Se absoarbe destul de repede și nu lasă peliculă grasă neplăcută sau lipicioasă pe piele. Se poate folosi de 2-3 ori pe zi sau la nevoie. După câteva zile de aplicare regulată, mâinile vor simți diferența.
Ingrediente: unt de shea, unt de murumuru, unt de kokum, unt de mango, ulei de măsline, vitamina E, ulei de aloe vera, ulei esențial de lavanda.
Cantitate - 50 ml.

luni, 21 noiembrie 2016

Cremă MARIA - antiox/antiage pentru piele sensibilă.

O cremă cu textură fluidă, non-grasă. Este bogată în active cu efect antioxidant, antiage, regeneratoare, nutritive și calmante. Este potrivită în general pentru orice tip de ten. Se absoarbe ușor, lasă pielea hidratată, catifelată și fin parfumată.
Ingrediente: bază de cremă naturală, ulei de cătină, panthenol, vitamina E, extract de ceai verde, acid ferulic, coenzima Q10 si ule essențial de lavandă.

duminică, 13 noiembrie 2016

Pori deschişi, pori înfundaţi, puncte negre şi albe

Pori deschişi, pori înfundaţi, puncte negre şi albe


Tenul, partea cea mai expusă a corpului şi totodată cea mai vizibilă, are cele mai mari şanse de a fi afectat de elementele mediului înconjurător. Aici se pot acumula urmele poluării, poate avea loc înfundarea porilor urmată de apariţia punctelor negre sau albe, pot apărea infecţii, acnee.

Porii sunt orificiile de deschidere la suprafaţa pielii a foliculilor piloşi, a glandelor sebacee şi sudoripare. Porii ar trebui să secrete o cantitate normală de sebum care se dispersează uniform pe piele fiind un element al barierei protectoare a pielii. Dacă sebumul este secretat în exces, ductele glandelor sebacee se dilată şi porii capătă un aspect inestetic. Excesul de sebum plus celulele moarte nedebarasate contribuie la blocarea porilor.

Cu toate că tendința ca porii să fie deschiși este ereditară, motivul pentru care se înfundă se datorează în principal faptului că tenul nu este curățat şi îngrijit în mod corespunzător. Factorii care controlează cel mai mult secreţia sebumului sunt vârsta, factorii de mediu, sistemul endocrin şi sistemul nervos. Porii dilataţi sunt influenţaţi şi de alimentaţie; una preponderent acidă agravează situaţia.
Porii înfundaţi apar cel mai frecvent pe nas, frunte şi bărbie, aici devin și cele mai persistente. Porii dilataţi şi punctele negre sunt o caracteristică frecventă a tenurilor grase şi mixte. Punctele albe pot apărea şi la tenurile uscate.

Termenul medical pentru porii înfundaţi este comedon. Comedonul este un folicul sebaceu plin cu sebum, celule moarte, fire mici de păr şi bacterii. Când un comedon e deschis se numeşte punct negru, iar unul închis este numit punct alb. Comedonul deschis (punct negru) nu este negru din cauza murdăriei ci din cauza reacţiei oxidative în contact cu aerul. Coşurile (acneea) sunt comedoane inflamate sau suprainfectate.

Folosirea cosmeticelor care conţin ingrediente keratolitice şi aplicarea regulată de soluţii exfoliante cu acizi AHA şi BHA îmbunătăţesc aspectul şi condiţia pielii cu pori deschişi şi afectată de comedoane. Sebumul secretat în exces se poate absorbi prin aplicarea regulată de măşti simple cu argilă (verde, sau albă la tenuri sensibile) şi prin includerea în preparatele cosmetice a unor ingrediente absorbante cum ar fi pudra de orez sau amidon.

Substanţele astringente din preparatele cosmetice au un efect temporar de micşorare a porilor. Alături de igiena corect efectuată şi aplicarea cosmeticelor adecvate, o posibilitate de luat în calcul este mascarea porilor dilataţi cu preparate ce conţin de pildă pudră de orez sau siliciu vegetal (pudră din sevă de bambus).

Trebuie evitată eliminarea în mod agresiv a punctelor negre/albe, altfel poate avea loc stimularea secreţiei de sebum sau lezarea pielii. Acestea se vor elimina treptat cu ajutorul preparatelor keratolitice şi exfoliante. Punctele negre mai vechi şi care nu reacţionează nici în timp la exfolianţi şi curăţare acasă, se vor putea trata la un cabinet specializat de către o cosmeticiană pricepută.

Gel de peeling enzimatic, ananas & acizi de fructe

Acest gel poate aduce beneficii oricărui tip de ten și este potrivit îndeosebi în caz de acnee, pete pigmentare, iregularități ale pielii, ten ridat, obosit, tern. 
Are acțiune de peeling enzimatic (bromelaina din pudra de ananas) și peeling chimic natural (acizii de fructe), pentru un ten curat, neted, luminos și cu aspect întinerit.
...

Recomandări:Gelul se folosește sub formă de mască și se aplică seara, o dată sau de două ori pe săptămână, eventual mai des, în funcție de rutina stabilită. La aplicare se pot simţi uşoare furnicături. După cca. 10 minute, tenul se clătește cu apă călduță.
Pielea mai sensibilă, în general, nu tolerează bine acizii de fructe și produsele cu pH scăzut. Este recomandat să se testeze toleranța pielii, cu 24 de ore înainte de folosirea preparatului. Pentru pielea mai sensibilă se poate formula gelul cu un procent mai scăzut de AHA, 3-4% și care se poate crește treptat până la 10% pe măsură ce pielea se acomodează.
...

vineri, 11 noiembrie 2016

Ser exfoliant antiacneic, AHA & BHA

Un ser fluid, potrivit îndeosebi pentru ten gras sau mixt, afectat de comedoane, acnee ori cu tendinţe acneice. Se aplică pe tenul curat, zilnic, preferabil seara. După terminarea unui flacon, în funcţie de rezultatele obţinute se poate face pauză de câteva săptămâni. În timpul aplicării unui preparat de exfoliere chimică, se recomandă protecţia UV a tenului, în special vara.
Activele serului sunt: apa de hamamelis care are un efect tonic, uşor astringent şi purifiant, favorizează microcirculaţia; acidul salicilic BHA care contribuie la regenerarea celulară, este exfoliant, antimicrobian şi antiacneic, eliberează porii, contribuie la menţinerea sănătăţii pielii, acţionează împotriva comedoanelor, îndeosebi  a celor deschise (puncte negre); acizii de fructe AHA care este un ingredient exfoliant, estompează ridurile şi neregularităţile pielii, acţionează împotriva comedoanelor, îndeosebi  a celor închise (puncte albe).
Ingrediente: apă de hamamelis, glicerină vegetală, gumă xanthan, acid salicilic natural BHA, acizi de fructe AHA.
Cantitate - 100 ml.

Ser rejuvenant, anti-pete, cu acid kojic


O compoziție semi-fluidă cu textură plăcută, cu formulă complexă, potrivită pentru orice tip de ten, utilă pentru atenuarea petelor cauzate de soare, a petelor de vârstă sau post inflamatorii (cicatrici, acnee) și rejuvenarea pielii.
Formula vizează uniformizarea culorii pielii și iluminarea tenului, are efect hidratant, anti-age și de regenerare cutanată.
Se poate aplica pe față seara, după curățarea (și eventual tonifierea) pielii.
Dacă rutina de îngrijire prevede și exfoliere chimică (cu AHA/BHA), atunci serul se aplică la 10-15 minute după exfoliere.
Serul este indicat să se folosească sub formă de tratament, pe o durată de 1-2 luni, după care se face o pauză de 1-2 luni. Pe durata tratamentului este necesară fotoprotecția pielii pe timpul zilei.
 
Ingrediente: niacinamidă, acid cojic, acid hialuronic, ulei de  crin alb, ulei de castravete, vitamina A, vitamina E.

Gel contur de ochi și buze Q10+hialuron

Rezultă un ser bogat în active antirid, antioxidant și hidratant, potrivit pentru aplicare în zona ochilor și pe conturul buzelor sau chiar între sprâncene pe ridurile de expresie.
Ingrediente: apă de neroli, gumă xanthan, acid hialuronic, coenzima Q10, extract de acmela.
Cantitate - 10 ml.

Cremă protectoare și regeneratoare pentru sezonul rece

Rezultă o cremă nutritivă, bogată şi emolientă, ce hrănește și protejează pielea de deshidratare și de factorii externi și ajută la regenerarea pielii. Reduce pierderea apei din piele și formează o barieră de protecție față de intemperii. Este mai grasă în comparație cu cremele de zi obișnuite, se absoarbe lent, lasă pielea moale, mătăsoasă și hidratată.
Este ideală atunci când pielea este expusă pentru un timp mai îndelungat la frig, vânt sau ninsoare fiind rezistentă la apă dar și pentru cei care practică sporturi de iarnă. Este potrivită îndeosebi pentru tenul uscat, se poate folosi și pentru tenul normal, deshidratat sau sensibil, sporește confortul pielii. 

Ser ”instant bond” pentru vârfuri

Un ser pe bază de siliconi vegetali, cu textură ușoară, ce include Hairbond, un activ derivat din uleiul de ricin ce sigilează cuticulele și vârfurile despicate, netezește firele de păr și conferă părului un aspect sănătos. Este potivit în caz de deteriorare a părului cauzată de vopsire, decolorare, permanent, spălare, coafare, tratamente chimice și agresiuni mecanice. Se aplică o cantitate mică pe părul curat și uscat, pe vârfuri. Se poate folosi după fiecare spălare sau mai rar, în funcție de necesități.
Notă: părul deteriorat și vârfurile despicate nu se pot repara definitiv, dar astfel de tratamente pot remedia temporar aceste probleme pe o durată destul de îndelungată. ...
Ca

marți, 8 noiembrie 2016

Gel anticearcăn, refermizant

Un ser sub formă de gel ce acționează pentru atenuarea cercănelor sau a pungilor sub ochi și pentru sporirea fermității pielii din zona ochilor. Se poate alica o dată sau de două ori pe zi, după igienizarea pielii.
Ingrediente: apa de hamamelis, cafeina, extract de vița roșie, gumă xanthan.

Cremă light, Argan & Lăptișor de matcă

O cremă cu textură foarte plăcută și ușoară, potrivită pentru ten normal, mixt sau gras, ce conține ingrediente nutritive, anti-aging și rejuvenante. Cu un miros subtil de trandafiri și vanilie, crema hidratează, îngrijește și răsfață pielea, zi de zi.
Ingrediente: ulei de argan, apa de trandafiri, vitamina C, guma xanthan, lăptișor de matcă pudră.