joi, 29 decembrie 2016

Cremă fină de corp cu pantenol si unt de cacao

O cremă ușoară și fină, cu un parfum delicios de cocos, cacao și migdale ce amintește de aroma Raffaello. Nu este grasă, nu lasă peliculă uleioasă sau lipicioasă pe piele. Lasă pielea hidratată, catifelată, îngrijită și plăcut mirositoare.
Ingrediente: ulei de centella asiatica, ulei de cocos, glicerina vegetala, panthenol, unt de cacao.

Diagnostizarea pielii.

Diagnostizarea pielii

Ce trebuie să ştim despre piele

Pielea joacă un rol esențial nu doar în protejarea organismului împotriva factorilor externi ci și în definirea estetică și emoțională a unei persoane. Pielea este ca o oglindă ce arată sănătatea și vitalitatea organismului, respiră, reflectă emoții, secretă sebum, secretă toxinele din organism și reacționează în funcție de starea persoanei. Pielea este un scut care apără organismul de agresiuni externe - poluare, raze UV, frig, vânt, fum, chimicale și se manifestă conform modificărilor interne -hormoni, oboseală, sarcină, avitaminoză, malnutriție, diverse dezechilibre hormonale, emoționale, alimentare. Tenul îl putem considera ca fiind un ecran, un istrument de comunicare și convingere, un mijloc de exprimare.
Tipul pielii poate varia în timp în funcţie de vârstă, dietă, starea şi funcţionarea sistemului hormonal, predispoziție genetică, dar reflectă și modul de viață al persoanei. Istoricul comportamentului unei persoane de-a lungul timpului își pune amprenta pe aspectul și condiţia pileii şi în special a tenului.

STRUCTURA PIELII - CELE TREI STRATURI



Epiderma este stratul exterior al pielii, şi funcţionează ca barieră în faţa agresiunii factorilor din mediul înconjurător. Acest strat este compus în principal din keratinocite, interiorul lor este o proteină numită keratină. Odată ajunse în stratul cornos, keratinocitele se desprind de la suprafaţa pielii, proces numit descuamare. Epiderma mai are în componență melanocitele care dau culoare şi sunt responsabile pentru bronzat, şi celule ale sistemului imunitar. Partea exterioară a epidermei este stratul cornos format din keratinocite aplatizate cunoscute sub numele de corneocite. Acest strat, care joacă un rol esenţial în protejarea şi menţinerea pielii hidratate, este în mod constant reînnoit prin descuamare.
Derma se află chiar sub epidermă și este alcătuită din țesut conjunctiv. Se comportă ca un strat de sprijin pentru epidermă. Există mai multe tipuri de ţesut conjunctiv în organism, fiecare având o funcţie specifică, cum ar fi colagenul care conferă pielii rezistenţă, glicozaminoglicanii ce reţin apa în piele iar fibrele de elastină ce stau la baza proprietăţilor elastice ale pielii. Derma conţine multe vase de sânge care furnizează hrana pentru epidermă. Conţine de asemenea la baza firelor de păr glande sudoripare care sunt responsabile pentru transpiraţie şi glande sebacee responsabile de secreţia de sebum.
Hipoderma sau țesutul adipos subcutanat este cel mai profund strat al pielii. Acest strat este bogat în grăsimi (adipocite) şi vase de sânge. Rolul său este de izolator termic, protejează organismul de fluctuaţiile de temperatură și menține pielea întinsă.

CULOAREA PIELII

Determinată de moştenirea genetică, culoarea pielii se datorează melaninei, un pigment produs de melanocite. În funcţie de mărimea şi distribuţia de melanozomi şi în funcţie de cantitatea şi natura pigmenților în melanozomi pielea va fi mai deschisă sau mai închisă la culoare şi va avea diverse nuanţe de roz, gălbui, crem sau măsliniu.
Producţia de melanină creşte în timpul expunerii la soare, culoarea pielii și în special a părţilor neacoperite de îmbrăcăminte depinde deci de sezon şi de stilul de viaţă (timpul petrecut în aer liber).

pH-ul PIELII

În general, pielea are un pH între 4 şi 7. pH-ul pielii variază ușor în funcție de zonă, aciditatea este mai pronunțată la axile și mucoasele intime, și diferă uşor în funcție de vârstă. pH-ul pielii normale este unul ușor acid.
  1. Tenul normal are un pH situat între 5.5 - 6 şi este un ten echilibrat, uşor acid
  2. Tenul uscat are pH-ul mai scăzut de 5.5 şi este un ten acid
  3. Tenul gras are un pH mai ridicat de 6 şi este un ten alcalin
Produsele de igienă și îngrijire, cosmeticele, au un rol semnificativ în influențarea pH-ului pielii, astfel este important să se apeleze consecvent la aplicarea compozițiilor potrivite.

Diagnostizarea pielii

Înainte de a aplica orice fel de produs cosmetic, pentru ca acesta să fie adecvat, este necesară stabilirea tipului de ten şi a condiţiei actuale a pielii. Examenul complet al pielii din punct de vedere cosmetic se poate face la un specialist şi presupune - pe lângă constatările ce se pot face acasă - şi procedee dincolo de autodiagnostizare, cum ar fi examinarea cu lupe, lămpi şi aparatură specială; sigur că pentru interpreparea corectă a datelor este nevoie de un specialist cu experienţă. În general, tipul de piele al feţei este la fel cu cel al corpului.

Procedeele care se pot aplica acasă

Examinarea vizuală
Ca aspect pielea poate să fie mată sau lucioasă, netedă sau descuamată, cu pori dilataţi sau puţin vizibili. Examinarea se poate face cel mai bine cu o oglindă care măreşte. Se va analiza relieful ridurilor, dacă acestea sunt superficiale, de expresie sau profunde; dacă sunt potrivite vârstei sau sunt precoce, dacă sunt fireşti pentru vârstă, dacă se datorează pierderii elasicităţii sau sunt o urmare a deshidratării şi/sau malnutriţiei. Coloraţia poate fi normală şi uniformă sau poate fi neregulată, cu pete; este influenţată de grosimea stratului cornos, irigaţie sanguină insuficientă/în exces, pigmentări (pete, melasmă, hiperpigmentare, inflamaţii). Este importantă observarea imperfecţiunilor estetice: pistrui, cuperoză, cicatrici, imperfecţiuni de natură vasculară sau hormonală. Se va analiza gradul de uzură biologică a pielii, dacă starea şi aspectul pielii este sau nu în conformitate cu vârsta calendaristică.
Examinarea prin palpare
La palparea superficială se face examenul epidermei şi a dermei, constatându-se granulaţia, elasticitatea şi rezistenţa. Se va nota dacă prezintă granulaţie fină şi este netedă, catifelată sau dacă prezintă granulaţie neregulată ori dacă este aspră. Printr-o presiune uşoară cu pulpa degetului mijlociu în diverse zone, se poate constata dacă pielea este elastică, fermă sau flască. Prin palparea profundă se constată gradul de hidratare a pielii, tonicitatea, grosimea ţesutului adipos, aderenţa la straturile profunde, activitatea glandelor sebacee, etc. Hidratarea: se prinde pielea sub pleoapa inferioară şi se formează o cută verticală; dacă apa este insuficientă atunci cuta persistă o perioadă. Grosimea: se prinde o cută cu degetul arătător şi cu policele lângă bărbie şi se rulează. Tonicitatea şi aderenţa: se apucă cu pulpa celor cinci degete câte o cută în zona de lângă bărbie dar şi în diverse alte zone şi se alungeşte; se apucă o cută a pielii între degetul arătător şi cel mijlociu, se alungeşte şi se eliberează; se prinde pielea între police si arătător sau se loveşte usor în sus cu dosul falangelor, observându-se un tonus cu piele fermă sau un tonus diminuat cu piele flască.
Determinarea tipului de ten
Înainte cu câteva zile, chiar o săptămână de acest procedeu nu trebuie aplicate soluţii care usucă pielea, astringente puternice, produse de igienă decapante, peeling chimic. Dimineaţa faţa trebuie curăţată şi spălată cu apă călduţă şi gel sau cleanser blând (care de preferinţă nu conţine glicerină, alţi umectanţi) apoi trebuie bine clătită. La 3-4 ore după curăţare pielea îşi recapătă caracteristicile standard. Se aplică câte o foiţă de ţigară care se va apăsa pe piele în diferite zone ale obrazului. Apoi se ţine foiţa la lumină. Dacă zona este grasă, foiţa se pătează. Dacă zona are piele normală atunci foiţa aderă uşor la piele dar nu se pătează. Dacă pielea este uscată atunci foiţa nu aderă şi nici nu se pătează. Această operaţiune se mai poate face cu un şervet subţire de hârtie, care se aplică pe întreaga faţă, se apasă uşor şi apoi se analizează. Cu acest procedeu se va putea stabili dacă tenul este gras (toată faţa lasă urme pe şervet), dacă este mixt (unele zone pătează şervetul) sau dacă este normal ori uscat (nu lasă urme pe şervet). Dacă este uscat, tenul poate da senzaţia de strângere sau chiar poate prezenta descuamări în anumite zone.

Procedee care se pot efectua în cabinete specializate

Determinarea gradului de aciditate a pielii
Gradul de aciditate se poate face doar pe cale electrometrică, cu ajutorului unui aparat special. Seara tenul se va demachia şi se va spăla cu un gel de curăţare blând. Examinarea se face dimineaţa, pe nemâncate. Un ten normal trebuie să fie uşor acid, cu o valoare medie a pH-ului situată între 5,5-6. Tenul gras este alcalin, are valoarea de peste 6, iar tenul uscat are pH-ul mai mic de 5,5.
Examenul cu lampa Wood
Lampa Wood este o lampă dotată cu un dispozitiv ce emite radiatii UV. Procedeul urmăreşte transparenţa tenului (fluorescenţa). Tenul normal prezintă o fluorescenţă violacee. Tenul hidratat prezintă o intensă fluorescenţă. Tenul deshidratat prezintă o fluorescenţă slabă. Tenul cu strat cornos dezvoltat prezintă o fluorescenţă albicioasă. Pielea slab keratinizată prezintă o fluorescenţă întunecată.

În concluzie

Oricare tip de ten (normal, mixt, gras, uscat) poate fi sensibil/reactiv, poate prezenta tendinţe acneice, poate fi acneic (problemă specifică a tenului gras) sau deshidratat. Unele probleme apar cumulat, cum ar fi la un ten mixt care este sensibil şi cu tendinţe acneice în acelaşi timp. Stabilirea rutinei de îngrijire este un proces mai dificil în aceste situaţii.
Orice tip de ten poate suferi de afecţiuni cum ar fi: rozacee, seboree, dermatite, micoze, diverse infecţii sau inflamaţii.  Dacă aveţi un ten ce prezintă afecţiuni, diagnostizarea trebuie efectuată de către un specialist şi cauzele trebuie identificate pentru a stabili tratamentul intern şi extern adecvat, înainte de a  aplica preparate cosmetice neadecvate, care pot face mai mult rău decât bine.
Tipul tenului se poate schimba în timp şi depinde de o serie de factori interni şi externi. Îngrijirea trebuie adaptată la tipul şi condiţia actuală a tenului, poate fi nevoie de adaptare şi în funcţie de sezon.
În principiu tenul, indiferent de tip, are nevoie de aceleaşi ingrediente de bază, rutina de îngrijire este o schemă similară, ceea ce diferă în esenţă este concentraţia ingredientelor, consistenţa preparatelor.

sâmbătă, 24 decembrie 2016

Cremă de noapte - CRISTINA - cu ulei de galbenele.

Cremă de noapte - CRISTINA - cu efect anti-age, regenerare, calmare și lifting.
Ingrediente: ulei de galbenele, ulei de morcovi, ulei de cătina, apă de albăstrele, extract de acmela, vitamina A, bisabolol (extract de mușețel),  coenzima Q10, parfumant natural Ambra.
Cantitate - 30 ml.

Proprietăţile uleiului de gălbenele

  • anti-inflamator, decongestionant
  • antioxidant datorită conținutului în carotenoide și flavonoide
  • calmant, emolient
  • cicatrizant, favorizează regenerarea pielii
  • reparator, epitelizant
  • antiradicalar, fotoprotector
  • antiedematos.

Proprietăţile uleiului de morcovi 

  • antioxidant
  • elasticizant
  • radiant
  • revitalizant.

Proprietăţile uleiului de cătină 

  • antioxidant puternic, antiradicalar
  • anti-age, combate semnele îmbătrânirii cutanate
  • nutritiv, vitaminizant, emolient
  • regenerator, favorizează reînnoirea celulelor pielii
  • reparator, cicatrizant, stimulează mecanismele de reparare a pielii deteriorate
  • protector solar la nivel celular datorită compușilor antioxidanți
  • antiinflamator, reduce roşeaţa, calmant
  • calmant, reduce mâncărimile și discomfortul pielii.

Proprietăţile apei de albăstrele

  • calmant pentru ochi și zona din jurul ochilor
  • decongestionant
  • ușor astringent și anti-inflamator
  • tonifiant cutanat, împrospătează pielea
  • atenuează iritațiile pielii.

Proprietăţile extractului de acmella

  • stimulează interacțiunile dintre colagen şi fibroblastele pielii
  • consolidează derma, îmbunătăţeşte densitatea pielii
  • sporește fermitatea pielii din interior
  • întărește arhitectura dermei
  • reduce rugozitatea pielii
  • stimulând dinamismul celular, restrânge reţeaua dermică
  • are acţiune de uniformizare a pielii
  • este rezistent la oxidare, nu este termosensibil.

Proprietăţile vitaminei A

  • regenerator forte
  • promovează epitelizarea şi keratinizarea
  • creşte activitatea enzimelor cutanate
  • ajută în procesul de diviziune celulară
  • stimulează proliferarea celulelor din epidermă
  • ajută la reglarea grosimii pielii în procesul de îmbătrânire
  • îmbunătăţeşte elasticitatea pielii
  • ajută la regenerarea pielii afectate de soare
  • stimulează sinteza colagenului
  • reduce ridurile respectiv şifonările induse de radiaţiile solare.

Proprietăţile bisabololului

  • antiinflamator potent, antiiritant
  • previne sau reduce roşeaţa pielii
  • reduce pierderea apei transepidermale
  • îmbunătăţeşte textura pielii
  • îmbunătăţeşte elasticitatea pielii
  • reparator, cicatrizant
  • antibacterian
  • calmant
  • este substantiv pentru piele, adică după spălare rămâne pe piele.

Proprietăţile coenzimei Q10

  • antioxidant potent, limitează procesele oxidative cutanate
  • antirid, netezește pielea, reduce liniile fine și profunzimea ridurilor
  • antiradicalar, protector împotriva radicalilor liberi și a efectelor razelor UV
  • anti-age, îmbunătățește condiția pielii și limitează degradarea
  • regenerator și reparator al barierei naturale de protecție a pielii.

miercuri, 7 decembrie 2016

Șampon pentru prichindei ”Mandeline”

Un șampon blând, fin și plăcut parfumat, ce se potrivește pentru copii, dar și pentru întreaga familie. Tensidele folosite sunt foarte bine tolerate de piele, iar gelul de aloe vera împreună cu panthenolul conferă o serie de beneficii părului și scalpului. Parfumantul este unul exclusiv natural, dezvoltat în special pentru bebeluşi, copii, persoane cu pielea sensibilă şi nu conţine niciun alergen; l-am inclus într-un procent mic, nu parfumează intens.
Se șamponează părul ca de obicei, se masează puțin scalpul, apoi se clătește din abundenţă cu apă călduță. La copiii mici sugerăm diluarea în palmă a porției de șampon cu o porție de apă, șamponul fiind destul de concentrat; nu se recomandă șamponarea de două ori consecutiv.
   Cantitate: 250 ml.

Balzam pentru buze - hrănitor și protector.

Ingrediente: ulei de jojoba, ulei de cocos, unt de mango, ceară de albine.

Cremă protectoare și regeneratoare pentru sezonul rece.

    O cremă nutritivă, bogată şi emolientă, ce hrănește și protejează pielea de deshidratare și de factorii externi și ajută la regenerarea pielii. Reduce pierderea apei din piele și formează o barieră de protecție față de intemperii. Este mai grasă în comparație cu cremele de zi obișnuite, se absoarbe lent, lasă pielea moale, mătăsoasă și hidratată.
    Este ideală atunci când pielea este expusă pentru un timp mai îndelungat la frig, vânt sau ninsoare fiind rezistentă la apă dar și pentru cei care practică sporturi de iarnă. Este potrivită îndeosebi pentru tenul uscat, se poate folosi și pentru tenul normal, deshidratat sau sensibil, sporește confortul pielii.
    Ingrediente: ulei de camelia, ulei de kukui, unt de kokum, ceramide, ceara de  albine, parfumant natural Fruit de Juin.

sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Balzam regeneratoriu pentru mîini.

Un balsam bogat în ingrediente nutritive, protectoare, regeneratoare și reparatoare, ideal pentru mâinile uscate și foarte uscate, crăpate, cu piele deteriorată. Este foarte util pentru cei care au mâinile afectate de detergenți sau pentru persoanele care lucrează manual, în grădină de pildă.
Nu este un balsam foarte gras deși este preparat fără apă.
Se aplică o cantitate moderată pe mâinile proaspăt spălate, încă ușor umede. Se absoarbe destul de repede și nu lasă peliculă grasă neplăcută sau lipicioasă pe piele. Se poate folosi de 2-3 ori pe zi sau la nevoie. După câteva zile de aplicare regulată, mâinile vor simți diferența.
Ingrediente: unt de shea, unt de murumuru, unt de kokum, unt de mango, ulei de măsline, vitamina E, ulei de aloe vera, ulei esențial de lavanda.
Cantitate - 50 ml.

luni, 21 noiembrie 2016

Cremă MARIA - antiox/antiage pentru piele sensibilă.

O cremă cu textură fluidă, non-grasă. Este bogată în active cu efect antioxidant, antiage, regeneratoare, nutritive și calmante. Este potrivită în general pentru orice tip de ten. Se absoarbe ușor, lasă pielea hidratată, catifelată și fin parfumată.
Ingrediente: bază de cremă naturală, ulei de cătină, panthenol, vitamina E, extract de ceai verde, acid ferulic, coenzima Q10 si ule essențial de lavandă.

duminică, 13 noiembrie 2016

Pori deschişi, pori înfundaţi, puncte negre şi albe

Pori deschişi, pori înfundaţi, puncte negre şi albe


Tenul, partea cea mai expusă a corpului şi totodată cea mai vizibilă, are cele mai mari şanse de a fi afectat de elementele mediului înconjurător. Aici se pot acumula urmele poluării, poate avea loc înfundarea porilor urmată de apariţia punctelor negre sau albe, pot apărea infecţii, acnee.

Porii sunt orificiile de deschidere la suprafaţa pielii a foliculilor piloşi, a glandelor sebacee şi sudoripare. Porii ar trebui să secrete o cantitate normală de sebum care se dispersează uniform pe piele fiind un element al barierei protectoare a pielii. Dacă sebumul este secretat în exces, ductele glandelor sebacee se dilată şi porii capătă un aspect inestetic. Excesul de sebum plus celulele moarte nedebarasate contribuie la blocarea porilor.

Cu toate că tendința ca porii să fie deschiși este ereditară, motivul pentru care se înfundă se datorează în principal faptului că tenul nu este curățat şi îngrijit în mod corespunzător. Factorii care controlează cel mai mult secreţia sebumului sunt vârsta, factorii de mediu, sistemul endocrin şi sistemul nervos. Porii dilataţi sunt influenţaţi şi de alimentaţie; una preponderent acidă agravează situaţia.
Porii înfundaţi apar cel mai frecvent pe nas, frunte şi bărbie, aici devin și cele mai persistente. Porii dilataţi şi punctele negre sunt o caracteristică frecventă a tenurilor grase şi mixte. Punctele albe pot apărea şi la tenurile uscate.

Termenul medical pentru porii înfundaţi este comedon. Comedonul este un folicul sebaceu plin cu sebum, celule moarte, fire mici de păr şi bacterii. Când un comedon e deschis se numeşte punct negru, iar unul închis este numit punct alb. Comedonul deschis (punct negru) nu este negru din cauza murdăriei ci din cauza reacţiei oxidative în contact cu aerul. Coşurile (acneea) sunt comedoane inflamate sau suprainfectate.

Folosirea cosmeticelor care conţin ingrediente keratolitice şi aplicarea regulată de soluţii exfoliante cu acizi AHA şi BHA îmbunătăţesc aspectul şi condiţia pielii cu pori deschişi şi afectată de comedoane. Sebumul secretat în exces se poate absorbi prin aplicarea regulată de măşti simple cu argilă (verde, sau albă la tenuri sensibile) şi prin includerea în preparatele cosmetice a unor ingrediente absorbante cum ar fi pudra de orez sau amidon.

Substanţele astringente din preparatele cosmetice au un efect temporar de micşorare a porilor. Alături de igiena corect efectuată şi aplicarea cosmeticelor adecvate, o posibilitate de luat în calcul este mascarea porilor dilataţi cu preparate ce conţin de pildă pudră de orez sau siliciu vegetal (pudră din sevă de bambus).

Trebuie evitată eliminarea în mod agresiv a punctelor negre/albe, altfel poate avea loc stimularea secreţiei de sebum sau lezarea pielii. Acestea se vor elimina treptat cu ajutorul preparatelor keratolitice şi exfoliante. Punctele negre mai vechi şi care nu reacţionează nici în timp la exfolianţi şi curăţare acasă, se vor putea trata la un cabinet specializat de către o cosmeticiană pricepută.

Gel de peeling enzimatic, ananas & acizi de fructe

Acest gel poate aduce beneficii oricărui tip de ten și este potrivit îndeosebi în caz de acnee, pete pigmentare, iregularități ale pielii, ten ridat, obosit, tern. 
Are acțiune de peeling enzimatic (bromelaina din pudra de ananas) și peeling chimic natural (acizii de fructe), pentru un ten curat, neted, luminos și cu aspect întinerit.
...

Recomandări:Gelul se folosește sub formă de mască și se aplică seara, o dată sau de două ori pe săptămână, eventual mai des, în funcție de rutina stabilită. La aplicare se pot simţi uşoare furnicături. După cca. 10 minute, tenul se clătește cu apă călduță.
Pielea mai sensibilă, în general, nu tolerează bine acizii de fructe și produsele cu pH scăzut. Este recomandat să se testeze toleranța pielii, cu 24 de ore înainte de folosirea preparatului. Pentru pielea mai sensibilă se poate formula gelul cu un procent mai scăzut de AHA, 3-4% și care se poate crește treptat până la 10% pe măsură ce pielea se acomodează.
...

vineri, 11 noiembrie 2016

Ser exfoliant antiacneic, AHA & BHA

Un ser fluid, potrivit îndeosebi pentru ten gras sau mixt, afectat de comedoane, acnee ori cu tendinţe acneice. Se aplică pe tenul curat, zilnic, preferabil seara. După terminarea unui flacon, în funcţie de rezultatele obţinute se poate face pauză de câteva săptămâni. În timpul aplicării unui preparat de exfoliere chimică, se recomandă protecţia UV a tenului, în special vara.
Activele serului sunt: apa de hamamelis care are un efect tonic, uşor astringent şi purifiant, favorizează microcirculaţia; acidul salicilic BHA care contribuie la regenerarea celulară, este exfoliant, antimicrobian şi antiacneic, eliberează porii, contribuie la menţinerea sănătăţii pielii, acţionează împotriva comedoanelor, îndeosebi  a celor deschise (puncte negre); acizii de fructe AHA care este un ingredient exfoliant, estompează ridurile şi neregularităţile pielii, acţionează împotriva comedoanelor, îndeosebi  a celor închise (puncte albe).
Ingrediente: apă de hamamelis, glicerină vegetală, gumă xanthan, acid salicilic natural BHA, acizi de fructe AHA.
Cantitate - 100 ml.

Ser rejuvenant, anti-pete, cu acid kojic


O compoziție semi-fluidă cu textură plăcută, cu formulă complexă, potrivită pentru orice tip de ten, utilă pentru atenuarea petelor cauzate de soare, a petelor de vârstă sau post inflamatorii (cicatrici, acnee) și rejuvenarea pielii.
Formula vizează uniformizarea culorii pielii și iluminarea tenului, are efect hidratant, anti-age și de regenerare cutanată.
Se poate aplica pe față seara, după curățarea (și eventual tonifierea) pielii.
Dacă rutina de îngrijire prevede și exfoliere chimică (cu AHA/BHA), atunci serul se aplică la 10-15 minute după exfoliere.
Serul este indicat să se folosească sub formă de tratament, pe o durată de 1-2 luni, după care se face o pauză de 1-2 luni. Pe durata tratamentului este necesară fotoprotecția pielii pe timpul zilei.
 
Ingrediente: niacinamidă, acid cojic, acid hialuronic, ulei de  crin alb, ulei de castravete, vitamina A, vitamina E.

Gel contur de ochi și buze Q10+hialuron

Rezultă un ser bogat în active antirid, antioxidant și hidratant, potrivit pentru aplicare în zona ochilor și pe conturul buzelor sau chiar între sprâncene pe ridurile de expresie.
Ingrediente: apă de neroli, gumă xanthan, acid hialuronic, coenzima Q10, extract de acmela.
Cantitate - 10 ml.

Cremă protectoare și regeneratoare pentru sezonul rece

Rezultă o cremă nutritivă, bogată şi emolientă, ce hrănește și protejează pielea de deshidratare și de factorii externi și ajută la regenerarea pielii. Reduce pierderea apei din piele și formează o barieră de protecție față de intemperii. Este mai grasă în comparație cu cremele de zi obișnuite, se absoarbe lent, lasă pielea moale, mătăsoasă și hidratată.
Este ideală atunci când pielea este expusă pentru un timp mai îndelungat la frig, vânt sau ninsoare fiind rezistentă la apă dar și pentru cei care practică sporturi de iarnă. Este potrivită îndeosebi pentru tenul uscat, se poate folosi și pentru tenul normal, deshidratat sau sensibil, sporește confortul pielii. 

Ser ”instant bond” pentru vârfuri

Un ser pe bază de siliconi vegetali, cu textură ușoară, ce include Hairbond, un activ derivat din uleiul de ricin ce sigilează cuticulele și vârfurile despicate, netezește firele de păr și conferă părului un aspect sănătos. Este potivit în caz de deteriorare a părului cauzată de vopsire, decolorare, permanent, spălare, coafare, tratamente chimice și agresiuni mecanice. Se aplică o cantitate mică pe părul curat și uscat, pe vârfuri. Se poate folosi după fiecare spălare sau mai rar, în funcție de necesități.
Notă: părul deteriorat și vârfurile despicate nu se pot repara definitiv, dar astfel de tratamente pot remedia temporar aceste probleme pe o durată destul de îndelungată. ...
Ca

marți, 8 noiembrie 2016

Gel anticearcăn, refermizant

Un ser sub formă de gel ce acționează pentru atenuarea cercănelor sau a pungilor sub ochi și pentru sporirea fermității pielii din zona ochilor. Se poate alica o dată sau de două ori pe zi, după igienizarea pielii.
Ingrediente: apa de hamamelis, cafeina, extract de vița roșie, gumă xanthan.

Cremă light, Argan & Lăptișor de matcă

O cremă cu textură foarte plăcută și ușoară, potrivită pentru ten normal, mixt sau gras, ce conține ingrediente nutritive, anti-aging și rejuvenante. Cu un miros subtil de trandafiri și vanilie, crema hidratează, îngrijește și răsfață pielea, zi de zi.
Ingrediente: ulei de argan, apa de trandafiri, vitamina C, guma xanthan, lăptișor de matcă pudră.

luni, 24 octombrie 2016

Elixir de frumuseţe Argan & Neroli

Un ser bogat în ingrediente nutritive, de regenerare și înfrumusețare a pielii. Este potrivit pentru orice tip de ten fără probleme deosebite. Se recomandă aplicarea în cadrul ritualului de seară, dar pe tenul uscat sau normal se poate folosi ziua, în loc de crema de zi.
Uleiul de argan, aurul Marocului, posedă proprietăţi remarcabile, este o comoară pentru piele, nutritiv, regenerant, împiedică uscarea şi îmbătrânirea fiziologică a pielii, îi redă elasticitatea, este bogat în elemente antioxidante şi protectoare.
Uleiul de rosa mosqueta  este un adevărat elixir pentru piele, este regenerant, radiant, întârzie îmbătrânirea cutanată. Este renumit pentru atenuarea ridurilor, a cicatricilor, redă luminozitatea şi tinereţea pielii.
Uleiul de borago cu proprietăţi notabile de regenerare cutanată, întârzie apariţia ridurilor şi previne pierderea fermităţii pielii. Restaurează elasticitatea şi tonicitatea tenului.
Uleiul de luminiţa serii este un ulei regenerator şi antirid prin excelenţă, redă supleţea pielii. Ideal pentru netezirea ridurilor şi prevenirea îmbătrânirii pielii, contribuie la restaurarea barierei de protecţie a pielii.
Coenzima Q10, un activ deja clasic, antioxidant forte, recunoscut pentru protecţia deosebită pe care o conferă pielii împotriva îmbătrânirii premature, favorizează sinteza de colagen și elastină, contribuie la reducerea profunzimii ridurilor.
Uleiul esenţial de neroli este o esenţă preţioasă cu parfum floral delicat, are proprietăţi de tonifiere şi revitalizare cutanată.
Cantitate - 15 ml.

marți, 11 octombrie 2016

Cremă bogată de noapte Zmeură & Q10

O cremă bogată şi nutritivă, onctuoasă şi destul de compactă. Se aplică în strat subţire pe tenul curat cu mişcări circulare ce favorizează absorbţia. Pielea va fi hrănită şi plăcut parfumată.
Crema este potrivită pentru tenul uscat sau normal.
Ingrediente: unt de shea, ulei de monoi, extract de acmella, ulei de zmeură, coenzima Q 10.

joi, 22 septembrie 2016

Ser pentru stimularea creşterii părului.

O soluţie bifazică (partea uleioasă se separă de partea apoasă) ce conţine ingrediente cunoscute pentru efectul lor de stimulare a creşterii părului şi de însănătoşire a scalpului.
Se aplică o cantitate mică pe scalpul curat, uscat sau puţin umed. Se masează bine dar nu foarte intensiv. Serul se poate folosi de două-trei ori pe săptămână, în funcţie de rutina de igienă a părului. Dacă părul are tendinţe de îngrăşare, serul se poate aplica seara, iar a doua zi dimineaţa se spală capul cu şampon (preferabil unul blând), ca de obicei.
Se va agita bine flaconul înainte de fiecare aplicare.
Serul nu este indicat în perioada de sarcină şi alăptare.

INGREDIENTE: pudră de macca, ulei de ricin, ulei de cocos, ulei esential de rozmarin, ulei esential de cimbru, ulei esential de salvie oficinală, ulei esential de cedru, ulei esential de lavandă.

miercuri, 21 septembrie 2016

Cremă NICOLETA - pentru ten gras cu tendințe acneice.

Ingrediente:
Ulei de Kukui , Apă de tei, Apă de hamamelis,  Niacinamidă, Ulei de arbore de ceai, Marine-Z activ.

Proprietăţile uleiului de kukui

  • regenerator, restructurant
  • ajută la menținerea nivelului optim de hidratare a pielii
  • reparator, regenerator cutanat
  • se absoarbe bine în piele și facilitează penetrarea altor ingrediente
  • penetrează fibra capilară
  • condiţionator capilar, ajută la descâlcire și disciplinarea firelor

Recomandări, aplicații

  • este potrivit pentru orice tip de ten
  • ten gras, mixt, problematic
  • piele foarte uscată, deshidratată, sensibilă
  • piele descuamată, crăpată
  • îngrijirea pielii copiilor, eriteme
  • iritaţii, eczeme, psoriazis
  • potrivit pentru orice tip de păr în special pentru cel uscat, deteriorat.

Proprietăţile uleiului de tea tree

  • antibacterian potent, cu spectru larg
  • antifungic, remarcat pentru eficiența sa împotriva Candida
  • antiviral și antiparazitar cutanat
  • purifiant, curăță pielea afectată de diferite infecții
  • antiseptic
  • stimulant şi tonic
  • antiinfecţios general

La ce vă poate ajuta

  • purificarea și curățarea pielii
  • îngrijirea și igiena tenului gras, a tenului cu probleme
  • acnee juvenilă, acnee rozacee, eczeme, herpes
  • igiena pielii în general
  • abces cutanat, infecţii localizate
  • erupţii cutanate, inclusiv în zona scutecelor
  • plăgi şi piele suprainfectată
  • afte bucale, gingivite, igienă orală

Uleiul esenţial de Tea Tree are virtuţi incontestabile și dovedite, acţionează eficient împotriva infecţiilor bacteriene, virale și fungice, și este considerat a fi unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice. În cosmetică este interesant în special pentru acţiunea benefică asupra pielii afectate de acnee, rozacee, acnee juvenilă - preventiv sau curativ. Este un produs de ajutor și pentru igiena intimă dar și cea orală.

Marine-Z -

Compus din extract de alge marine şi zinc, Marine-Z este un complex activ seboregulator, purifiant, antibacterian şi anti-inflamator.
Au fost efectuate o serie de studii şi cercetări ce au examinat efectele acestui ingredient activ, cu bune rezultate. Testele clinice ”double blind” au arătat că aplicaţiile preparatelor ce includ acest ingredient activ pot îmbunătăţi semnificativ condiţia pielii afectate de acnee, leziuni inflamatorii şi reduc secreţia sebumului. Rezultatele se observă deja după două săptămâni de utilizare.

Proprietăți Marine-Z

  • antibacterian, purifiant
  • seboregulator, reduce secreţia de sebum la nivelul pielii şi scalpului
  • inhibă 5-alfa-reductaza responsabilă pentru seboreea pe bază hormonală
  • inhibă creşterea şi dezvoltarea bacteriilor Staphylococcus aureus şi Propionobacterium acnes
  • anti-inflamator, calmant al iritaţiilor
  • antioxidant
  • nu usucă pielea, îmbunătăţeşte hidratarea pielii
  • promovează regenerarea pielii
  • efect matifiant pentru tenul gras
  • bine tolerat şi de pielea sensibilă sau alergică.

vineri, 5 august 2016

Pastă de dinţi cu efect antimicrobian și pentru probleme gingivale

O pastă de dinţi cu gust dulce, aromă plăcută proaspătă, spumantă. Este abrazivă cu moderaţie şi delicată cu gingiile.
Xylitolul este un îndulcitor de origine vegetală cu proprietăţi anticarie, este demonstrată eficienţa sa în igiena orală, împiedică formarea plăcii dentare, nu permite metabolizarea unor bacterii, încurajează remineralizarea dinţilor.
Uleiul esenţial de mentă asigură împrospătarea cavităţii bucale şi stimularea circulaţiei sanguine.
Tinctura de propolis este antibacterian, fortifică gingiile şi reduce sensibilitatea acestora în timp, contribuie la profilaxia cariilor dentare.
Tensida de cocos este un agent de spălare ce se regăseşte inclusiv în pastele de dinţi certificate bio. 
Carbonatul de calciu este un mineral care asigură o curăţare eficientă fără a agresa smalţul şi gingiile, iar pudra de bambus cu un conţinut mare de siliciu vegetal este un ingredient alcalinizant şi blând abraziv.
Formula nu conţine conservanţi aşa cum sunt definiţi aceştia în regulamentul UE privind produsele cosmetice. Are un conţinut scăzut de apă, şi acest lucru, împreună cu glicerina care are şi funcţie de conservant, plus uleiurile esenţiale, formează această compoziţie de tip auto-conservant.

miercuri, 3 august 2016

Cremă ELENA - pentru față și corp - efect hidratant forte.

O cremă fină, lejeră, non-grasă, ce se absoarbe uşor şi lasă pielea catifelată, hidratată şi plăcut parfumată.

INGREDIENTE:
UNT DE MURUMURU:

Proprietăţile untului de murumuru

  • emolient şi nutritiv
  • contribuie la menținerea nivelului optim de hidratare a pielii
  • regenerator cutanat
  • favorizează și menține elasticitatea pielii
  • protector al filmului hidrolipidic al pielii 
  • se absoarbe repede, nu lasă senzaţie grasă pe piele
  • prezintă o afinitate remarcabilă pentru firul de păr
  • fortifiant, hrănitor şi reparator al fibrei capilare
  • conferă strălucire şi vitalitate părului
  • antioxidant şi reparator.

Sodium PCA -

Sodium PCA este un activ cosmetic apreciat pentru efectul hidratant şi umectant forte, este emolient şi higroscopic, având capacitatea de a atrage umiditatea din aer. Este inclus în numeroase preparate destinate îngrijirii părului deoarece reduce electricitatea statică.
Sodium PCA este una dintre cele mai importante componente ale ”factorilor naturali de hidratare” ai pielii - Natural Moisturizing Factor (NMF), factori responsabili pentru menţinerea şi absorţia umidităţii în piele. Este considerată una dintre cele mai eficiente substanţe de legare a apei, apreciată în aplicaţii de îngrijire şi igienă facială, corporală şi capilară.
Pielea conţine în mod natural sodium PCA, care este o componentă importantă a matricei intracelulare, însă pe măsură ce îmbătrânim nivelul acestuia scade treptat.
Sodium PCA este un derivat vegetal folosit în numeroase produse cosmetice destinate îngrijirii pielii sau părului, cum ar fi: creme, loţiuni, şampoane, balsamuri, spray-uri de păr, condiţionatoare, seruri, şi este considerat ca fiind un agent de hidratare mai puternic decât glicerina, sorbitolul, propanediolul sau glicolii.

GLICERINA VEGETALĂ:

Proprietăţile glicerinei

  • umectant, higroscopic, atrage și reține apa în piele
  • hidratant intens, ajută la menținerea apei în piele
  • bun solvent al substanțelor vegetale
  • catifelant şi elasticizant al pielii.
UREIA COSMETICĂ:

Proprietăţile ureei cosmetice

  • hidratant eficace, umectant, cu o capacitate notabilă de a lega apa în piele
  • keratolitic, exfoliant blând, elimină scuamele și reduce descuamarea pielii
  • îmbunătățește aspectul, condiția și textura pielii
  • conferă pielii suplețe și aspect neted
  • antipruriginos, reduce mâncărimile
  • ameliorează seboreea, reduce mătreaţa, limitează formarea comedoanelor
  • penetrează ușor epiderma, facilitează penetrarea altor active cosmetice în pieel, nu este filmogen

La ce vă poate ajuta

  • ten uscat, deshidratat, cu descuamări
  • piele uscată sau rugoasă pe corp, mâini, coate, genunchi, picioare
  • pentru ten gras, acneic, după tratamentele desicante
  • piele atopică, dermatite, eczeme, piele solzoasă, psoriazis, keratoză pilară
  • scalp uscat, pelicule, mătreață.

Parfumant natural "Milk & Honey"              

Un parfumant cald, dulce, delicios, cu note autentice de miere şi o mireasmă discretă de lapte vanilat. Este potrivit pentru parfumarea cremelor, pentru unt şi lapte de corp, balsamuri, dar și pentru crearea de parfumuri. 

joi, 28 iulie 2016

SERURI FACIALE

Elixir de frumuseţe Argan & Neroli


Un ser bogat în ingrediente nutritive, de regenerare și înfrumusețare a pielii. Este potrivit pentru orice tip de ten fără probleme deosebite. Se recomandă aplicarea în cadrul ritualului de seară, dar pe tenul uscat sau normal se poate folosi ziua, în loc de crema de zi.
Uleiul de argan, aurul Marocului, posedă proprietăţi remarcabile, este o comoară pentru piele, nutritiv, regenerant, împiedică uscarea şi îmbătrânirea fiziologică a pielii, îi redă elasticitatea, este bogat în elemente antioxidante şi protectoare. Uleiul de rosa mosqueta  este un adevărat elixir pentru piele, este regenerant, radiant, întârzie îmbătrânirea cutanată. Este renumit pentru atenuarea ridurilor, a cicatricilor, redă luminozitatea şi tinereţea pielii. Uleiul de borago cu proprietăţi notabile de regenerare cutanată, întârzie apariţia ridurilor şi previne pierderea fermităţii pielii. Restaurează elasticitatea şi tonicitatea tenului. Uleiul de luminiţa serii este un ulei regenerator şi antirid prin excelenţă, redă supleţea pielii. Ideal pentru netezirea ridurilor şi prevenirea îmbătrânirii pielii, contribuie la restaurarea barierei de protecţie a pielii. Coenzima Q10, un activ deja clasic, antioxidant forte, recunoscut pentru protecţia deosebită pe care o conferă pielii împotriva îmbătrânirii premature, favorizează sinteza de colagen și elastină, contribuie la reducerea profunzimii ridurilor. Uleiul esenţial de neroli este o esenţă preţioasă cu parfum floral delicat, are proprietăţi de tonifiere şi revitalizare cutanată.

Ser iluminator și regenerant Crin alb & Luminița serii

Serul este potrivit pentru orice tip de ten fără probleme deosebite, se poate aplica zilnic, prin masaj circular de intensitate confortabilă. Preferabil se lasă să acționeze peste noapte.
Uleiul de crin alb iluminează pielea, previne apariția petelor, atenuează petele de ficat și de roșeață, este calmant și protector. Uleiul de luminița serii este un ulei regenerator şi antirid prin excelenţă, redă supleţea pielii, fiind ideal pentru îngrijirea zonei delicate în jurul ochilor, pentru netezirea ridurilor şi prevenirea îmbătrânirii pielii, ajută la restaurarea barierei de protecţie a pielii. Bisabololul este un activ cosmetic recunoscut pentru virtuţile sale de regenerare şi calmare a pielii, fiind utilizat cu succes în îngrijirea pielii sensibile, fragile sau iritate. Uleiul esențial de morcovi este recomandat pentru menţinerea sau recuperarea elasticităţii pielii, este remarcat pentru ameliorarea petelor de vârstă şi a ridurilor, are efect radiant, regenerant şi revitalizant.


Ser cu vitamine A-C-E

Un ser fluid, non-gras, penetrant, cu un fin parfum, ce se absoarbe repede, furnizând pielii substanțe emoliente, nutritive și hidratante.
Serul se aplică după curățarea tenului, seara, prin mișcări fine circulare și de netezire. Se poate aplica inclusiv în zona ochilor, pe gât și decolteu. Este potrivit pentru orice tip de ten.














miercuri, 27 iulie 2016

Ser de păr protector

Un ser complex ce are la bază uleiuri vegetale apreciate pentru efectul lor remarcabil asupra părului și vege-siliconul volatil, o alternativă excelentă la siliconul sintetic. Are efect protector, antioxidant, pătrunde bine în fibra capilară, lasă părul hrănit, mătăsos şi uşor parfumat.
Se aplică pe părul proaspăt spălat, uscat sau încă uşor umed. Nu necesită clătire. Pentru părul gras se poate aplica doar la vârfuri dacă sunt uscate sau casante.
Ingrediente: ulei de argan, ulei de monoi, ulei de cucui, vitamina E, vege-silicon, ulei esential de santal amyris.

sâmbătă, 23 iulie 2016

Gel rejuvenant cu acizi de fructe AHA (peeling)

   Un gel lejer, răcoritor, cu miros plăcut, ce se folosește sub formă de mască de față. Are efect exfoliant și stimulează reînnoirea pielii, care devine mai neted și luminos. Se poate aplica și pe gât și decolteu. Nu este indicată aplicarea în apropierea ochilor.
   Unele tenuri sensibile nu tolerează bine acizii AHA. Este indicată efectuarea unui test de toleranță.    
   La aplicare, se pot simţi uşoare furnicături pe piele.
   Gelul se poate aplica zilnic sub formă de tratament intensiv sau de 2-3 ori pe săptămână, și în funcţie de toleranţa tenului. La cca.10 minute după aplicare, pielea se va curăța cu un disc demachiant îmbibat în apă sau prin clătire cu apă călduţă.
   Conține - apă de trandafiri, acizi de fructe AHA, gumă xanthan, flori de hibiscus pudră, conservant - cosgard.
   Volum - 50 ml.

vineri, 22 iulie 2016

Cremă de zi pentru ten gras, Jojoba & Q10

O cremă uşoară, non-grasă şi fină, cu efect de hidratare, de întărire a barierei naturale de protecţie a pielii, uşor seboregulator şi anti-aging. După aplicare se absoarbe repede şi nu lasă peliculă grasă.
Ingrediente: Ulei de jojoba, apa de hamamelis, apa de tei, extract de castravete, coenzima Q10, niacinamida, parfumant natural Fruit de Juin.

Tenul GRAS

Tenul GRAS

Tenul gras are adesea porii dilataţi. Aspectul general al pielii este lucios iar culoarea poate fi uşor cenuşie. Acest tip de piele se caracterizează printr-un exces de sebum şi o cantitate mărită de grăsimi fixe în ţesutul adipos subcutanat.
Tenul gras este predispus la apariţia coşurilor, a punctelor negre şi poate dezvolta acnee. Pe termen lung se observă o îngroşare a stratului cornos şi nuanţa pielii poate să devină neuniformă. Poate evolua în ten asfixic. Uneori se poate întâlni o deshidratare superficială deoarece sebumul în stare de seboree este hidrofob şi blochează circulaţia apei intracelulare. Hiperactivitatea glandelor sebacee este influenţată de mai mulţi factori: constipaţie cronică, tulburări hepatice, tulburări endocrine, stres, tulburări nervoase.


Rutina de îngrijire a tenului gras


CURĂŢAREA, DEMACHIEREA - zilnic, de două ori

Nu doar un ten machiat trebuie demachiat. Defapt termenul de demachiere acoperă în limbaj comun şi curăţarea feţei nu doar îndepărtarea machiajului. Este pasul esenţial în rutina de îngrijire a pielii. Se recomandă curățarea tenului seara pentru a elimina murdăria provenită din mediul extern, poluare, machiaj și de a elibera tenul de secreţii, celulele moarte, excesul de sebum şi dimineaţa pentru a elibera tenul de sebum şi toxinele secretate. Trebuie evitate compoziţiile care stimulează secreţia de sebum. Ocazional, pentru tenurile care nu sunt sensibile şi nu prezintă capilare sparte, se poate face o saună facială (baie de aburi) pentru a deschide şi elibera porii şi pentru o curăţare în profunzime, după care se va aplica o mască purifiantă.
CUM și CU CE FEL DE PRODUSE?
  • se îndepărtează machiajul cu un demachiant uleios, bifazic sau chiar cu ulei vegetal, mai ales dacă machiajul conţine elementa rezistente la apă. Se poate folosi şi lapte demachiant (emulsie fluidă). După demachiere, pentru îndepărtarea urmelor se poate folosi apă micelară
  • se efectuează o curățare cu un cleanser (gel de curăţare) adecvat pielii grase, care conţine substanțe tensioactive (tenside). Pielea se va limpezi cu apă curată.
  • urmează aplicarea unui toner - care poate fi o soluţie compusă din mai multe ingrediente sau poate fi o apă florală (rozmarin, lavandă, hamamelis) ori o loţiune tonică cu adaos de ingrediente seboregulatoare și/sau astringente

ÎNGRIJIREA - zilnic

Pe timpul zilei se va aplica o cremă ce trebuie să fie cât mai uşoară, non-grasă şi cu o textură lejeră. Este bine să conţină puţine uleiuri, şi acestea mai ”uscate”, antioxidanţi, ingrediente care echilibrează secreţia de sebum, eventual active purifiante şi puţini emolienţi. În loc de crema de zi poate fi suficientă şi loţiunea tonică în cazul în care conţine ingrediente hidratante şi antioxidanţi. Pentru noapte se poate aplica o cremă, zilnic sau de 2-3 ori pe săptămână. În genere, cu un sfert de oră după aplicarea unei creme de noapte pe tenul gras, stratul neabsorbit se recomandă să fie îndepărtat cu un şervet (chiar uşor umed). Crema de noapte poate fi substituită cu un ulei facial format dintr-un mix de uleiuri potrivite pentru tenul gras + vitamine liposolubile + eventual ingrediente anti-age, antioxidante, regeneratoare. Sunt păreri conform cărora tenul gras nu are nevoie de cremă de noapte şi doar pe zona ochilor trebuie aplicată crema. Fiecare va alege după cum îi prieşte.
CUM și CU CE FEL DE PRODUSE?
  • pentru hidratare se vor folosi creme lejere formulate din ingrediente potrivite pentru tenul gras, printre care amintim: apă de hamamelis, apă de rozmarin sau mentă, squalan, gel/pudră de aloe vera, vitamine (în special niacinamida), extract de castravete, pudră de orez, alaun, Marine-Z
  • ca uleiuri vegetale se poate apela la uleiul de jojoba, kukui, pepene, yangu, macadamia, luminiţa serii
  • ca uleiuri esențiale se poate apela la cele cu acțiune specifică, cum ar fi: rozmarin, bergamotă, dafin, tea tree, lămâie verde, chiparos, mirt verde, petitgrain, lavandă


EXFOLIEREA - săptămânal sau zilnic

Exfolierea poate fi realizată mecanic sau prin acţiune chimică. Curățarea în profunzime ajută la eliminarea celulelor moarte, rafinează textura pielii, debarasează pielea de impurităţi, netezeşte suprafaţa pielii. Exfolierea mecanică se recomandă a se realiza odată pe săptămână. Exfolierea prin acţiune chimică se poate realiza odată pe săptămână sau chiar şi zilnic; depinde de condiţia pielii şi de concentraţia ingredientului exfoliant. Soluţia exfoliantă se poate aplica seara sau dimineaţa. Dacă se aplică dimineaţa, se face înainte cu 10-15 minute de aplicarea cremei de zi. De regulă nu se clăteşte, dar exfolianţii sub formă de gel se vor clăti după 10-15 minute de la aplicare pentru confortul pielii.
CUM și CU CE FEL DE PRODUSE?
  • exfolierea mecanică se efectuează cu o compoziţie neuleioasă de tip cremă sau gel, care conţine fibre vegetale, granule sau diverse seminţe alese în funcţie de toleranţa pielii: sâmburi măcinate, seminţe de căpşuni, exfoliant flori de hibiscus, perle de jojoba
  • exfolierea chimică se face cu ajutorul acizilor BHA care se aplică sub forma unui gel, loţiune sau soluţie apoasă


MĂȘTILE - săptămânal sau zilnic

În funcţie de condiţia pielii se va opta pentru mască purificatoare, absorbantă, calmantă, nutritivă, vitaminizantă şamd. Masca se aplică pe pielea bine curăţată şi uscată şi se lasă timp de cca. 10 minute (înainte de a simţi un discomfort sau strângere) după care se îndepărtează cu apă călduţă iar faţa se şterge prin tamponare.
CUM și CU CE FEL DE PRODUSE?
  • ingredientele se vor selecta având în vedere necesitatăţile actuale ale pielii: argilă albă, argilă verde, fructe proaspete zdrobite, zeamă de castravete, puţin suc de lămâie, iaurt, piatră de alaun, apă de hamamelis, vitamina C, albuş de ou şamd
  • măştile care se prepară pentru absorbţia de sebum nu trebuie să conţină ulei vegetal şi se pot aplica zilnic, dimineaţa după curăţarea tenului, sub formă de tratament timp de câteva săptămâni. O mască zilnică simplă şi eficientă poate fi preparată din argilă verde şi apă plată

      


marți, 19 iulie 2016

Cremă lejeră intens hidratantă pentru ten sensibil

O cremă lejeră cu miros fin şi o textură uşoară, fluidă. Ingredientele sunt bine tolerate de tenurile sensibile sau iritate, în special emulsifiantul este unul foarte blând. Aplicată pe piele lasă un film protector adecvat tenurilor sensibile uscate sau deshidratate. Potrivită şi pentru tenurile mixte sensibile care au pielea deshidratată în afara zonei T. Pentru a spori confortul pe piele, la 10-15 minute după aplicarea cremei, tenul se poate clăti cu un jet de apă sau cu ajutorul unei dischete umezite.
Componente: Ulei de rosa mosqueta, ulei de luminita serii, apa de imortele, guma xanthan, pudra de aloe vera, laptisor de matca pudra, vitamina E.

duminică, 10 iulie 2016

Cremă de zi, hidratantă, pentru ten normal/uscat - VIOLETA.

O piele sanatoasa si stralucitoare este probabil unul din cele mai dorite lucruri de catre toate femeile. Daca il ai este bine sa il pastrezi, iar daca nu, poti incerca sa il obtii. Secretul tineretii este de aceasta data “apa”. Hidratrea pielii este esentiala si asta se pote obtine cu ajutorul cremelor hidratante dar si printr-un aport zilnic  de apa pentru detoxifierea organismului. Crema hidratanta actioneaza ca un strat protector pentru piele, previne aparitia ridurilor si accelereaza procesul de reinoire celulara. Fara hidratare pielea poate deveni ridata, uscata si fara stralucire.
O cremă fină, cu textură fluidă, non-grasă. Este îmbogățită cu ingrediente hidratante, emoliente și nutritive. Este plăcută la aplicare, se absoarbe ușor, nu este lipicioasă și lasă un parfum fin pe piele.
Conține ureie cosmetică, unt de murumuru, sodium PCA, parfumant natural violete.

joi, 7 iulie 2016

Cremă de zi 30+ argan & hialuron

O cremă de zi lejeră, penetrantă, cu parfum fin floral, potrivită pentru tenurile uscate sau normale, inclusiv cele sensibile sau reactive. 
Uleiul de argan posedă proprietăţi remarcabile, este multiutil pentru piele, are efect antirid, previne îmbătrânirea fiziologică a pielii. Apa de trandafiri este un tonifiant nobil potrivit pentru toate tipurile de piele, refermizant, hidratant şi antiage. Acidul hialuronic este un activ puternic hidratant, repulpant şi tensor, conferă fineţe, tenul devine neted. Coenzima Q10 este un activ puternic antioxidant, recunoscut pentru protecţia deosebită pe care o conferă pielii împotriva îmbătrânirii premature. Favorizează sinteza de colagen și elastină, contribuie la reducerea profunzimii ridurilor.

marți, 5 iulie 2016

Cremă de zi cu protecţie solară, antiage, ten mixt.

O cremă fină, cu textură lejeră, non-grasă. Are un parfum fin proaspăt şi conferă un aspect satinat pielii. Este potrivită pentru tenul mixt şi normal. Se aplică pe tenul curăţat şi tonifiat, cu mişcări ferme de netezire. Se poate repartiza uşor pe piele, se absoarbe destul de repede.
Oferă pe lângă efectul anti-aging (argan, coenzima Q10) şi protecţie moderată faţă de razele UVA şi UVB. Ingredientele active protectoare sunt filtrul solar esseSol şi oxidul de zinc, al căror procent oferă protecţie solară broad-spectrum estimativ de 30. 
Nuanţa cremei este light-medium, subton neutru.

miercuri, 15 iunie 2016

Mască de păr anti-cădere


O mască ce fortifică părul de la rădăcină și luptă împotriva căderii părului. Este potrivită pentru orice tip de păr, eventual, pentru scalpul gras se va elimina uleiul de ricin din formulă . Se aplică pe părul spălat și stors, se lasă să acționeze cca. 10 minute, după care se clătește.
Componente active:


Uleiul de ricin:

Proprietăţile uleiului de ricin

  • este unul dintre cele mai vâscoase uleiuri vegetale
  • fortifiant pentru păr, gene, unghii
  • promovează creşterea părului
  • emolient şi nutritiv
  • antibacterian datorită conținutului în acid ricinoleic
  • antipigmentar
  • uşor cicatrizant și calmant
  • bun dispersant pentru pigmenţi și conferă luciu produselor de machiaj (ruj)
  • fortifică părul, unghiile, genele și sprâncenele favorizând creșterea acestora
  • regenerator pentru părul uscat, tern, tratat chimic

La ce vă poate ajuta

  • îngrijirea și regenerarea părului
  • fortificarea părului, a genelor și sprâncenelor
  • în tratamente pentru combaterea căderii părului
  • îngrijirea pielii afectate fisuri, crăpături, iritații
  • ameliorarea petelor pigmentare, a petelor de vârstă și de sarcină.
ACIDUL LACTIC:

Proprietăţile acidului lactic

  • keratolitic, exfoliază pielea îndepărtând celulele moarte de la suprafața pielii și scalpului
  • stimulează sinteza colagenului și a elastinei favorizând reînnoirea celulară
  • îmbunătăţeşte textura și aspectul pielii
  • conferă strălucire părului
  • reglează aciditatea compoziţiilor cosmetice, diminuând pH-ul acestora
  • activează emulsifiantul condiţionator folosit pentru prepararea compozițiilor de îngrijire a părului.

Ulei esențial de lămâie verde -

Este un ulei esențial cu multiple proprietăți benefice pentru piele și organism în general. Parfumul său se deosebește de cel al lămâii galbene, împletind prospețimea notelor citrate acidulate, cu note dulci-amare.

Proprietăţile uleiului de lămâie verde

  • antiseptic general și bactericid, dezobturant al porilor, ajută la curățarea și purificarea pielii
  • anti-îmbătrânire, antioxidant, tonifiant, contribuie la întreținerea țesutului cutanat
  • drenant limfatic, stimulator al microcirculației, excelent pentru îmbunătățirea circulației
  • antiinflamator, util pentru artrită și reumatism
  • tonic și stimulant al sistemului nervos
  • revigorant pentru cei depresivi sau epuizați
  • parfumant plăcut, optimizant

La ce vă poate ajuta

  • curățarea și îngrijirea pielii în general, a tenurilor grase sau cu tendințe acneice în particular
  • îmbunătățirea condiției pielii și ameliorarea problemelor cutanate: comedoane, seboree, congestii, herpes, negi, furuncule
  • celulită, tratamente cosmetice pentru întreținerea siluetei, circulație limfatică și sanguină deficitară
  • întreținerea musculaturii și articulațiilor
  • îngrijirea scalpului, igienă orală
  • combaterea oboselii, a epuizării fizice și mentale, animarea spiritului, diminuarea stărilor de apatie și letargie

Ulei esențial de Cedru Atlas -

Lemnul de cedru era utilizat la construirea templelor în Orientul Mijlociu iar uleiul și rășina obținută din lemnul de cedru era folosit de egipteni în procesul de mumificare, ca ingredient pentru produse cosmetice dar și pentru impregnarea foilor de papirus pentru a le proteja de insecte.
Esența extrsă și lemnul de cedru originar din Maroc are acțiune benefică asupra sistemului circulator, nervos și respirator, este folosit de asemenea pentru efectul pozitiv asupra spiritului dar și pentru îngrijirea pielii și a părului.

Proprietăţile uleiului de cedru atlas

  • drenant, benefic penntru tulburările de circulație
  • limfotonic, decongestionant limfatic
  • lipolitic, favorizează reducerea grăsimii
  • decongestionant al căilor respiratorii, favorizează eliminarea mucusului
  • regenerator cutanat, favorizează cicatrizarea
  • ușor astringent și echilibrant al secreției de sebum
  • tonic capilar, stimulează creșterea părului și eliminarea mătreții
  • reconfortant, detensionant nervos, echilibrant asupra spiritului
  • esență parfumantă, fixator înparfumuri

La ce vă poate ajuta

  • retenții de lichide, celulită, edeme, circulație limfatică deficitară
  • depozite de grăsime, acnee, piele grasă, piele congestionată
  • păr gras, mătreață, seboree, căderea părului, alopecie
  • tuse, rinită, afecțiuni ale tractului respirator
  • stări tensionate cronice, tristețe, anxietate, letargie
  • crearea unei atmosfere prielnice pentru reculegere, meditație
  • crearea parfumurilor.

Pudră de Maca - descriere şi recomandări

Maca, o plantă sacră a incaşilor, este originară din Peru zona Anzilor şi este supranumită ginsengul peruvian. Maca este utilizată azi ca şi aliment sau supliment alimentar sub formă uscată şi măcinată, având o compoziţie bogată, variată, rar regăsită într-o singură plantă. Este alcătuită din proteine, carbohidraţi, aminoacizi, oligoelemente şi acizi graşi care îi conferă proprietăţi energizante, de stimulare a sistemului imunitar, antianemice, antidepresante şi chiar afrodisiace.
În cosmetică: cercetări recente au arătat că extractul de maca are acţiune remarcabilă şi în aplicaţii pe scalp şi piele. Rădăcina de maca sub formă de pudră sau macerat este utilizată pentru efectul de stimulare a creşterii părului, de prevenire sau încetinire a căderii părului şi de îmbunătăţire a condiţiei scalpului. Pentru piele este de asemenea apreciată ca activ ce stimulează sinteza de colagen, pentru efectul elasticizant şi refermizant.
Conţine: macaene, macamide, aminoacizi, acizi graşi esenţiali, minerale (fier, zinc, potasiu, calciu), vitamine (B în special), flavonoide, terpenoide, alcaloide, saponine, glucozinolate.
Este o caracteristică remarcabilă a acestei plante faptul că prezintă atât de multe substanțe concentrate în rădăcină. Sunt multe plante care conțin fiecare dintre aceste substanțe, dar este dificil de descoperit una singură care să conţină atât de multe principii valoroase. 

Proprietăţi şi recomandări pentru PĂR


  • contribuie la multiplicarea celulară în rădăcina părului
  • stimulează creşterea părului
  • întăreşte părul, fortifică fibra capilară
  • îmbunătăţeşte rezistenţa rădăcinii părului la factorii de mediu
  • creşte densitatea colagenului şi elastinei la nivelul scalpului
  • creşte adeziunea părului la scalp
  • previne sau reduce căderea părului
Se pot prepara:
  • şampoane pentru stimularea creşterii părului
  • şampoane fortifiante
  • şampoane anti-cădere
  • măşti capilare
  • loţiuni pentru îngrijirea scalpului
  • seruri pentru întărirea rădăcinii părului.

...


miercuri, 8 iunie 2016

Cremă bogată pentru zona ochilor, Mosqueta & Q10

O cremă tip gel cu textură interesantă, ce conţine mult ulei dar care este mai puţin grasă decât un ulei pur, mai ales cel de rosa mosqueta. Se aplică în strat subţire cu mişcări blânde. Este recomandat în special pentru noapte. Crema se poate aplica pentru noapte şi pe zonele uscate ale tenului sau local pe riduri.
Uleiul de rosa mosqueta este regenerant tisular,  îmbunătăţeşte elasticitatea pielii, netezeşte ridurile. Uleiul de rodie este hidratant în profunzime, redă fermitatea și densitatea pielii, are conţinut ridicat de antioxidanți fiind astfel antiradicalar. Alfa este un emulsifiant organic foarte blând şi bine tolerat de orice tip de piele. Coenzima Q10 este un activ antiage, favorizează sinteza de colagen și elastină, contribuie la reducerea profunzimii ridurilor. 

duminică, 3 aprilie 2016

BB CREAM 7 ÎN 1.

O cremă complexă cu un conţinut bogat de ingrediente active, potrivită pentru orice tip de ten fără probleme deosebite. Este fluidă, are o textură uşoară, este confortabilă pe piele, conferă un finsh satinat şi are un parfum fin plăcut.
Efecte: antiage, nutritiv, hidratant, antioxidant, protector solar (estimativ 20), elasticizant şi tensor, iluminator şi unifiant.
Ingrediente:
Ulei de cătină, ulei de crin alb, extract de acmella, coenzima Q10, esseSol, pigmenți naturali, apă de neroli, gumă xanthan, niacinamidă, pudră de cocos, stearat de magneziu.

marți, 29 martie 2016

SER ANTIAGE DE NOAPTE, RODIE & ACMELLA.

Noaptea au loc procese importante de regenerare si de restabilire a pielii care decurg fara implicarea noastra. Ceea ce putem face noi, inafara de a respecta un orar sanatos de somn, este sa ajutam pielea din exterior sa regenereze in ritm alert.
Serul de noapte regenerator este un produs pe care pielea ta il va iubi chiar de la prima atingere. Este imbogatit cu nutrientii necesari pielii, iar hidratarea ce o ofera ajuta in timp la obtinerea unei texturi fine si matasoase a pielii
Serul se deosebeste de crema prin fluiditate, printr-o penetrare si o absorbtie mai rapida si prin posibilitatea de a folosi produsul dozat. Este un produs mai usor si mai usor de “digerat” pentru pielea care trebuie sa se odihneasca pe timp de noapte dar nu inainte de a primi o ingrijire corespunzatoare.
Mod de utilizare:
Se aplica seara pe pielea bine curatata si umeda in strat subtire. Dimineata fata se va demachia inainte de aplicarea cremei de zi.
INGREDIENTE:
Ulei de borago, ulei de argan, ulei de rodie, extract de acmella, ulei esențial de lavanda, vitamina A si vitamina E.
Cantitatea - 10 ml.